Last news in Fakti

30 Март, 2022 13:42 3 335 4

Ssang Yong си търси нови собственици… отново

  • rexton-
  • ssangyong-
  • tivoli

Автомобилният бранд се върна на пазара след провалена сделка с Edison Motors

Ssang Yong си търси нови собственици… отново - 1

Корейската компания за производство на автомобили – SsangYong Motor отново търси купувач, който да придобие правата ѝ, след като обещаваща сделка с Edison Motors бе провалена. Официално двете компании сложиха подписите си под договор през месец януари тази година, а сделката бе на стойност от около 226 милиона евро. Според документите, Edison Motors е трябвало да предплати 10% от сумата, за да придобие мажоритарния пакет акции и да изплати цялата сума до 25 март. Това обаче не се е случило и договорът е бил прекратен.

Ssang Yong си търси нови собственици… отново

В момента мажоритарният дял акции се държи от Mahindra & Mahindra, които закупиха 75% от компанията през 2010 година, но през 2020 година не успяха да изплатят заема си и започнаха да търсят нов собственик на SsangYong. Въпреки проблемите, през изминалата година от компанията са продали 84 496 автомобила, което е с 21% по-малко от тези през 2020 година.

Ssang Yong си търси нови собственици… отново

Независимо от ситуацията в която се намира компанията, през последните години на пазара се появиха новото Korando, заедно с изцяло електрическа версия на модела, фейслифт на Tivoli, както и обновеният флагман Rexton. През следващите години очакваме да видим и два всъдехода с имената X200 и J100.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българина

    8 1 Отговор
    с тях и без тях коли и марки колкото щеш.... при глобализма е така, нищо не е важно, само пазарния дял
  • 2 Някоя си

    9 4 Отговор
    Иначе са си добри коли на добри цени 😉 от около година карам екшън и съм очарована от нея 😊

    Коментиран от #4

  • 3 Гриша Ганчев

    6 2 Отговор
    Готов съм и тях да взема............Грейт Уол вече ги оправих
  • 4 Уио

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Някоя си":

    Караш ама дедовиа