3 Май, 2022 17:48 2 617 4

Porsche Taycan постави пореден световен рекорд (ВИДЕО)

  • porsche-
  • taycan-
  • рекорд-
  • cross turismo

Електрическото комби успя да се завърти в кръг 69 пъти

Porsche Taycan постави пореден световен рекорд (ВИДЕО) - 1

Електрическото Porsche Taycan постави нов световен рекорд, като този път комбито във вариант Cross Turismo се пребори да грабне приза на Гинес за най-много „донъти“ в електрическо возило на лед. Опитът е направен на 3 февруари тази година под наблюдението на експерти от Гинес, които официално са потвърдили постижението.

Porsche Taycan постави пореден световен рекорд (ВИДЕО)

За да бъде зачетен рекорда, водачът е трябвало да направи пълно завъртане в кръг с дължина два пъти колкото тази на колата. Шофьорът Тери Грант признава, че най-голямото изпитание по време на въртенето в кръг е било износването на леда, което направило повърхността неравна.

Porsche Taycan постави пореден световен рекорд (ВИДЕО)

По време на един от опитите, колата дори спряла, поради това, че един от сензорите ѝ се покрил с лед. Това веднага активирало асистиращите системи на Porsche-то, които погрешно отчели инцидент. От марката казват, че използваната кола по време на опитите е серийна с оборудването с което излиза от завода.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изключителна статия както винаги

    3 3 Отговор
    Казвате че имало рекорд за най-много донъти, но така и не казахте колко на брой са били!

    Информативни както винаги! Добре че са коментарите за да прочетат читателите ви, какво сте искали да кажете В статията, а в случая става въпрос за 69 завъртания.
  • 2 Яко

    3 1 Отговор
    Тайкан Крос Туризмо е най-доброто на пазара, вкл. българския. Зарежда с рекордна скорост, върви уникално, става за лоши пътища. Имах щастието да се кача в шоурума - мания. Особено с тая панорама.
  • 3 Hohoho

    9 0 Отговор
    Най-тъпия рекорд за който съм чувал...

    Коментиран от #4

  • 4 Недей така бе човек

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Hohoho":

    Това е едно от най практичните предимства на автомобилите - да можеш да направиш 69 завъртания на лед. Може би дори е по-практичен от предишния рекорд на Гинес за максимална скорост в сграда и още някакъв такъв с който си правят пиар.

    Имаше даже един рекорд за минимално време прекарано на зарядна станция за изминаване на няколко хиляди километра, но пък спестиха колко време им е отнело изминаването им и с каква средна скорост са го направили, защото рекордът веднага щеше да бъде бит.

    Незнайно защо обаче се отказаха от твърденията си че това ще е най ефективния електромобил защото има скоростна кутия. Отказаха се и от твърденията за рекордно бързо зареждане, защото се оказа че зареждането на батерията наистина става бързо и с огромна мощност, но въпреки това за изминаване на 1000 километра прекарват повече време на зарядната станция, защото трябва да спират по-често заради големия разход на енергия.

    Точно затова им се налага да измислят подобни "рекорди" които никой няма да тръгне да подобрява, дори и да може.