Last news in Fakti

16 Май, 2022 09:27 6 487 11

Китайци пуснаха „електричка“ с 540 коня за 25 хиляди евро

  • leapmotor-
  • c01-
  • китай-
  • електромобил-
  • tesla

Leapmotor C01 може да измине до 717 километра с едно зареждане

Китайци пуснаха „електричка“ с 540 коня за 25 хиляди евро - 1

Китайската компания Leapmotor представи най-новия си проект с кодовото название C01. Марката е на пазара от едва няколко години и както можем да видим се ориентира отлично с евтин лифтбек, който може да измине до 717 километра с едно зареждане. Това е постигнато с помощта на 90кВч батерия, налична при най-високото от петте нива на оборудване. Не се споменава какъв е базовият вариант, но според информацията може да измине до 500 километра с едно зареждане.

Китайци пуснаха „електричка“ с 540 коня за 25 хиляди евро

Задвижването се осигурява от електромотори със системна мощност от 542 конски сили, които успяват да ускорят C01 до 100км/ч в рамките на три секунди. Не се споменава нищо повече за техническите характеристики на модела, засягащи максимална скорост и други подобни параметри.

Китайци пуснаха „електричка“ с 540 коня за 25 хиляди евро

Интериорът е максимално изчистен с три дисплея, по един пред водача и пасажера и един в централната част на таблото. Решението е подобно на това при Mercedes и електрическия EQS, но разбира се със спорна сравнимост по отношение на качеството.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    37 5 Отговор
    Цената е супер, но не е ясно дали е за Европа. По-скоро не. За Европа ще скпчи рязко. Нали трябва да се продават европейските електрички, кякто и тези на мошеника Мъск.

    Иначе, китайците с големи стъпки догонват европейските, корейскитя и японските марки. До няколко години ще ги надминат и по качество, освен по цена.

    Коментиран от #5

  • 2 hahaha

    10 3 Отговор
    а пък ние като построим завода за електромобили ще станем №1 на пазара
  • 3 Факт

    14 2 Отговор
    Хипхи 1 е уникална машина. Теслите ряпа ядат пред него. Наподобява от към комфорт Ц6, Мерцедес...плюс 820 нютон метра електричка. Струва 100 бона в долари, но си задлужава парите! Определено! Вижте в тубата.
  • 4 дойче чао

    22 5 Отговор
    Край с немската авто-индустрия.
    Скъпата енергия ще ги направи тотално неконкурентни.
  • 5 От към качество

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Съществува “китайско” и китайско. Изборът е в зависимост от обема на банковата ти сметка и до желанието естествено.
  • 6 ФактЪ

    15 6 Отговор
    Евразия се развива много по бързо от колкото ЕС. Трябва да размислим!

    Коментиран от #11

  • 7 гост

    16 6 Отговор
    хаха, 90кв и 700км, тия си пишат данните на китайското коляно и го мятат в жабката на колата. Я е минала 400-450км реално, я не. трябва изключителна ефективност, за да се постигне разход под 15кв и това става от леки и малки електрички, с такъв размер под 20кв е почти невъзможно. Нали китакците може да са карали с 80км/ч на 2м зад някой тир и да са видяли тези стойности, признавам го, ако това смятат за реално. То и с Тесла модел С изминаха над 1100км без презареждане, ама и Мъск си каза, че това не е реален разход.

    Коментиран от #10

  • 8 Кире лъжец такъв

    8 5 Отговор
    За баламурници ли ни мислиш хората създават такива коли а ти ни лъжеш със детски колички за градско ползване кой е толкова тъп да си купи кола за 50 бона и да я кара само в града това са само за употреба от деца стигна ни лъгал бягай си към Канада
  • 9 Мартин

    8 0 Отговор
    Проверете и напишете статия за NIO. Там ще пускат скоро модел с батерия за 1000 км. Плюс това ще е сменяема.
  • 10 Шмайзер

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Те и Лусид ползват около 100-110кв. батерии, но минават над 800км…
  • 11 хмммм

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ФактЪ":

    Ако имаш предвид евразийския съюз, то Китай не е там.