Last news in Fakti

21 Май, 2022 12:01 1 930 3

Китайци ще правят електрическа реплика на класическото Mini

  • mini-
  • китай-
  • китайци-
  • електрически автомобил

Компактният модел ще бъде идентичен с британския хечбек

Китайци ще правят електрическа реплика на класическото Mini - 1

Китайската компания Beijing Estech Technology ще се опита да възроди класическото Mini като модерен електрически автомобил, съобщават от Car News China. Информацията е придружена с няколко патентни снимки, които разкриват повече за дизайна на компактния модел, който изглежда почти непроменен.

Китайци ще правят електрическа реплика на класическото Mini

Снимките показват, че електрическият модел разполага по-дълго междуосие или поне на пръв поглед, тъй като не се споменават никакви данни за него. Вероятно това е направено с цел повече място в задната част. Присъстват класически елементи като антената върху покрива, капачката на резервоара за зареждане, хромирани елементи, кръгли огледала и други.

Китайци ще правят електрическа реплика на класическото Mini

За сега няма информация за това какъв електромотор ще задвижва компактния модел, но се очаква до края на годината колата да бъде представена пред широката публика. Вероятно задвижването ще бъде предно, а батерията ще бъде разположена в пода, подобно на повечето електромобили.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няколко

    6 0 Отговор
    Патентни снимки ххахаха ИНАЧЕ КАТО ОСТАВИМ КРАЖБАТА това е супер
  • 2 Мери

    4 2 Отговор
    Трабант комби.
  • 3 сектант

    1 0 Отговор
    ако имаше как да се правят нови коли на стари платформи и стари модели които са електрички или с нови двг мотори щеше да е супер