Last news in Fakti

30 Май, 2022 10:25 5 271 6

Mercedes E63 S Final Edition бележи края на една ера

  • mercedes-
  • amg-
  • e63-
  • 3-klasse

Без повече бензинови V8 и при E-Klasse

След като през изминалата година Mercedes представи новото поколение C-Klasse и обяви, че моделът ще се предлага единствено с четирицилиндрови двигатели, сега изглежда още един от моделите на германците ще последва този пример. Става въпрос за по-голямата Е-Klasse, която също изглежда ще се сбогува с любимия осмак.

Mercedes E63 S Final Edition бележи края на една ера

Според информация на Mercedes Fans, германската марка планира да покаже AMG E63 S Final Edition, което да отбележи края на бензиновите V8, вграждани в E-Klasse. Следващото поколение W214 няма да се оборудва с подобен агрегат или поне това сочат информациите към момента.

Mercedes E63 S Final Edition бележи края на една ера

Отличителни за AMG E63S Final Edition са 20-цолови джанти, черен матов цвят, сиви надписи по праговете и части от карбонови влакна. В интериора също могат да бъдат забелязани части от лекия материал, както и контрастни шевове в жълт цвят. Към момента не се споменава повече информация за задвижването или мощността, но очакваме това да се случи съвсем скоро при официалното представяне на лимитираната серия.

Mercedes E63 S Final Edition бележи края на една ера


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    16 3 Отговор
    Mercedes бележи началото на своя край.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Просто си оптимизират гамата от модели и двигатели, за да е по-лесно за избиране и за производство. C-класата означава 4 цилиндъра, E-класата е 4 или редови 6 цилиндъра за по-скъпите варианти, а S-класата е 6 за "нормален" S500 и 8 за топ версиите от S580 нагоре.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.