Last news in Fakti

18 Ноември, 2022 09:47 3 944 2

Вижте резултати от последните краш тестове на 14 автомобила, включително на китайски модели за Европа

  • краш тест-
  • euro ncap
Вижте резултати от последните краш тестове на 14 автомобила, включително на китайски модели за Европа - 1

Независимата организация Euro NCAP проведе мащабна поредица от краш тестове: 14 модела, които се появиха в Европа през последната година и половина, участваха в тестовете. Сред тях бяха три автомобила с произход от Китай - Wey Coffee 02, който направи своя европейски дебют на автомобилното изложение в Париж по-рано тази есен, и електрическите Nio ET7 и Smart #1 (плод на сътрудничество между Mercedes-Benz и Geely) . От 14-те тествани коли 13 постигат максималните пет звезди, като само един модел е с четири - големия DS 9, предназначен основно за китайския пазар.

Да започнем с DS 9 , който за малко не успя да стигне до най-добрия резултат. Според експертите френският премиум седан не отговаря на нивото на защита за възрастни пътници, което специалистите по безопасност оценяват на 79%. Системите за пасивна безопасност също не се доказват - оценката на работата на електронните асистенти е 67 точки от 100 възможни.

За сметка на това китайските Wey Coffee 02 , Nio ET7 и регистрираните в Китай Smart #1 се представят отлично. Wey Coffee 02 има един от най-добрите резултати за защита на възрастните пътници (94 процента) и резултат за системи за подпомагане (93 процента). Nio ET7 по тези параметри спечели 91 и 95 процента, а smart #1 - съответно 96 и 88 процента.

Краш тестове бяха проведени и на Honda Civic, Hyundai Ioniq 6, Isuzu D-Max, Nissan Ariya, Range Rover, Range Rover Sport, Renault Austral, Tesla Model S, Toyota bZ4X и Corolla Cross - всички те се оказаха отличници.

От всички изброени модели може да се отличи Renault Austral - напълно нов кросоувър на френската марка, който дебютира в Европа тази пролет. Резултатите му са 88 процента за безопасност на възрастни, 83 процента за безопасност на деца, 69 процента за безопасност на пешеходци и 87 процента за електронни асистенти. Екипът ни вече тества Austral, а подробно ревю на този модел можете да видите ТУК.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    8 8 Отговор
    Европа утича в канала на собственото си мало умие

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.