Last news in Fakti

14 Юли, 2022 16:55 4 215 7

В Дубай отрязаха тавана на чисто нов Land Cruiser и го пригодиха за сафари

  • toyota-
  • land cruiser-
  • сафари-
  • дубай

Листа на чакащите за същия модел достига до 4 години

В Дубай отрязаха тавана на чисто нов Land Cruiser и го пригодиха за сафари - 1
Снимки: Instagram

През изминалата 2021 година Toyota представи нова версия на всъдехода Land Cruiser 300, който предизвика толкова голям интерес, че листа на чакащите за него достигна срок от 4 години, а от японската компания бяха принудени да спрат да приемат поръчки. В същото време, ентусиасти от Дубай са отрязали тавана на такъв всъдеход и са го превърнали в напълно функционално кабрио за сафари.

В Дубай отрязаха тавана на чисто нов Land Cruiser и го пригодиха за сафари

Освен очевидната липса на тавана, Land Cruiser-ът се е раздели още и с прозорците си, задното стъкло и багажника. За да запазят здравината и структурата на колата, създателите на кабриото са добавили тръбна конструкция на мястото на оригиналните колонки. В предната част е поставен и специален булбар върху светлините и предната решетка, като отзад също е поставена подобна защита.

В Дубай отрязаха тавана на чисто нов Land Cruiser и го пригодиха за сафари

Не се споменава нищо за проекта, но е твърде вероятно, колата донор да е претърпяла инцидент, който да е повредил тавана и това да е довело до неговото отрязване. Малко след първите доставки на новия Land Cruiser вече беше съобщено и за първите инциденти с колата.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тра-ла-ла

    13 0 Отговор
    Браво! Страхотна новина!
  • 2 Дарвин

    20 0 Отговор
    Камилари, сър.
  • 3 Докато

    13 0 Отговор
    Има петрол, боли ги фара тях...
  • 4 ПАВКАТА ОТ ОРКЕСТЪРА

    3 4 Отговор
    ХМЪ , Е КВО КАБРИО Е ТОВА ? , НАЩО КАБРИО ТЕКЕЗЕСАРКАТА СЪБИРАШЕ 10 КУФАРА КАТО АВТОБУС И 5 ЧОВЕКА , САМО НАЩА ПЕВИЦА РЕНИ НОСЕШЕ 3 КУФАРА , ЕДИН ПАДНА ПО ПЪТЯ , Е ВЕЧЕ СА ДВА , НИЕ НЕ ЯЗДЕХМЕ КАМИЛИ ТЪРСЕХМЕ ДРУГО ЕДНО САФАРИ (МУЗИКАТА) , НИЕ СМЕ МУЗИКАНТИ , МУЗИКАНТИНИ НО РАЗБИРАМЕ И МАЛКО ОТ КОЛИ , НЕМА СТРАШНО ЩОМ ИМА ОЩЕ БРАШНО !!!😄😃😂🤣😀👍👍👍👍!!!.
  • 5 7939

    4 0 Отговор
    Поредното доказателство, че наличието на пари не кореспондира с наличието на интелект. Журналистът Ганьов обаче пак не е направил проучване и пише небивалици, че с цел заздравяване на конструкцията са поставили тръби. При положение, че колата е купе на рама, на рамата й е все тая какъв кашон/купе ще й сложиш отгоре. Въпросната машина е готова за сафари и без да й махат покрива!

    Коментиран от #6

  • 6 Фен на БМВ

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "7939":

    На мен ми хареса логиката, че явно е пострадал тавана и затова са се заиграли да го махнат. Не, че не са искали да си го направят.
  • 7 Ироничен

    2 0 Отговор
    "В Дубай отрязаха тавана на чисто нов Land Cruiser и го пригодиха за сафари"
    ======
    Изключително голям праз!
    Тука пък слагаме газови уредби на Ролсове и Ферарита.