15 Юли, 2022 10:25 4 792 9

Новата Toyota Crown бе възродена като седан в ерата на кросоувърите

  • toyota-
  • toyota crown-
  • crown

Моделът няма да се продава в Европа

Новата Toyota Crown бе възродена като седан в ерата на кросоувърите - 1

Toyota възроди легендарното означение Crown и след 50-годишно прекъсване, популярният модел ще се продава отново в САЩ. По-рано днес японската компания показа наследника на класическатаToyota Crown, който се отличава със смел дизайн и хибридно задвижване.

Новата Toyota Crown бе възродена като седан в ерата на кросоувърите

Колата е позиционирана като седан със SUV характеристики като например по-високия клиренс, допълнителните елементи по броните, калниците и праговете и по-високата позиция на седене. В същото време виждаме издължена задница със спускаща се надолу линия на таван. Дължината на Toyota-та е малко над 4.92 метра, ширината е 1.84 метра, а междуосието се простира на 2.85 метра с височина от 1.54 метра.

Новата Toyota Crown бе възродена като седан в ерата на кросоувърите

Дизайнът е подобен на този на електрическата Toyota bZ4C с идентични тънки фарове, фалшива голяма предна решетка и малък отвор за въздух над нея. Джантите са в размери до 21 цола, а в задната част откриваме малък спойлер и свързани стоп светлини.

Новата Toyota Crown бе възродена като седан в ерата на кросоувърите

Интериорът няма много общо с този който сме свикнали да виждаме при Toyota и комбинира два 12.3-инчови дисплея в двойна конфигурация с новата инфотеймънт система на Toyota. Колата предлага множество опции като електрически седалки, подгрев и обдухване, мека кожа на седалките и вратите, двузонов климатроник, аудио система, акустични стъкла и повече звукова изолация.

Новата Toyota Crown бе възродена като седан в ерата на кросоувърите

За задвижването клиентите могат да избират между 2.5-литров бензинов мотор в комбинация с два електромотора, чиято мощност все още не е уточнена. Той работи съвместно с вариаторна трансмисия. Другият вариант разчита на 2.4-литров двигател с автоматична трансмисия с шест предавки и предно разположен електромотор. Тук мощността е 345 конски сили. И двата двигателя предлагат задвижване на четирите колела, което може да изпрати до 80% от мощността към задните гуми.

Новата Toyota Crown бе възродена като седан в ерата на кросоувърите


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    БЛАГОДАРЯ за ИНФОРМАЦИЯТА господин ГАНЕВ
    СТРАХОТНА е но не е за всеки джоб

    Коментиран от #3

  • 3 Българин

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Купи си Лада.
  • 4 ......

    8 4 Отговор
    само Тойота.. здраво, качествено, широко, екстри, а последните години и супер визия.. единствено бмв и мерц просто заради сегмента са малко по- отгоре.
  • 5 Макарон

    11 0 Отговор
    Този автомобил не е тип "седан", а "лифтбек".....
  • 6 Иванчо

    5 0 Отговор
    Изглежда убиец, дано да е така и в производствената версия. Според характеристиките обаче ще е над 100к лева със сигурност...
  • 7 Дфан

    2 4 Отговор
    Хубава Аркана се е получила.
  • 8 Достоверните факти проверихте ли

    3 0 Отговор
    Кое точно е "възроденото" на CROWN, след като моделът никога не е спиран. Това просто е новия CROWN
  • 9 Бежанец

    0 0 Отговор
    Ей, не се научи да прави разлика между гума и колело.Специалист.