Last news in Fakti

1 Юли, 2013 09:11 29 759 9

Koenigsegg прегази 19 души в Полша

  • koenigsegg-
  • катастрофа-
  • инцидент-
  • видео

Трагичен инцидент помрачи фестивала Gran Turismo Polonia в гр. Познан, Полша. Водачът на Koenigsegg CCR изгуби контрол над колата и се заби в публиката. Ранени са 19 човека, 4 от които много тежко.

Според свидетели шофьорът на шведския суперавтомобил изключил стабилизиращата система, за да постигне по-ефектно контролирано поднасяне. Собственикът на жълтия Koenigsegg е норвежец и по данни на полицията не е употребил алкохол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еминем Фен

    1 0 Отговор
  • 2 Stefan Stoyanov

    6 1 Отговор
    Затова по такива мероприятия не трябва да се оставят некадърници да карат, а само професионални шофьори!! Лошото е че не може да ги спрат и по обществените пътища!!

    Коментиран от #3

  • 3 pacoran

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "Stefan Stoyanov":

    Това си е демонстрация на собствени коли не състезание за световната купа
    И в случея виновни са организаторите защото трябва така да организират нещата че и при най жестоката катастрофа да няма жертви,щото и най големия професионалист да кара пак може да се объркат нещата и да напрай мазалището
  • 4 Благослав Тангъров

    10 1 Отговор
    А тия па пострадалите к'во правят там? Да се кефят на богатите комплексари, които си мислят че с много пари ще станат хора? Има една Българска поговорка - Да би мирно седяло-не би "чудо" видяло! Има и мнооого други поговорки(всичките до една верни!) ама тия не разбират български :-)
  • 5 мария спасова

    1 0 Отговор
    Явно простотията е национална черта не само в България. Учудвам се какво търсят зрителите направо въху пистата при такова скоростно състезание?Ми това си е уникална липса на каквато и да било организация на безипасноста.
  • 6 Stefan Stoyanov

    2 1 Отговор
    Чак толкова скоростно не било!! ;) А всеки има право да има собствени интереси. Давам пример със събитие в България. 2010 WRC демонстрацията на Citroen, която беше доста по-екстремна и по-опасна за зрителите, които бяха на метри от ралиджийките правещи по 4 - 5 метрови скокове!! Не може да сложиш хората на 200 метра защото няма да има смисъл да ходят, а по-скоро ще си гледат на телевизорите. Правилото е да няма хора на външната страна на завоя. На правите се предполага че шофьора ще кара напред или поне ако прави дрифт то ще е безопастно. В случая колата занесе доста преди да се вреже в хората! И точно некадърността на тоя зад волана беше решаваща!!!
  • 7 Stefan Stoyanov

    2 1 Отговор
    Хайде още един пресен пример. За съжаление пак с Льоб, но такива кадри има много. Вижте хората на какво разстояние са и дали има изобщо заграждения. На място където той минава с около 150 км/ч и в страна където безопастността се гледа под лупа!! Пак ви казвам... ако шофьора не беше некадърен този инцидент нямаше да се случи!!
  • 8 pacoran

    1 1 Отговор
    Стефане не пиши глупости написах ти и пак ще ти напиша, отговорност носят организаторите не състезателите или участниците в дадено мероприятие
    Сега кво спориш като дървен филосов ако беше Льоб или Шумахер нямало да стане така не се излагай и двамата са правили и ще прават катастрофи все пак са хора и грешът така че логиката ти е супер грешна ако се позамислиш ще осъзнаеш този факт
  • 9 Stefan Stoyanov

    1 0 Отговор
    Да всеки прави грешки, но въпроса е какви грешки правиш..
    Това трибуквие зад волана изпусна колата по нелеп начин. Поне като знаеш че не може да караш не изключваш системите за стабилност! Това е мойта гледна точна за конкретната ситуация. ;)