Last news in Fakti

12 Септември, 2022 11:46 1 964 8

Mercedes ще запази V8 след 2030 година

  • mercedes-
  • v8-
  • електрически автомобили-
  • amg

Това заявиха от компанията в скорошно интервю

Mercedes ще запази V8 след 2030 година - 1

Преди малко повече от година Mercedes разкри плановете си да премине към изцяло електрическо бъдеще до края на десетилетието. На по-късен етап от компанията допълниха, че това ще се случи само ако условията на пазара го позволяват и то само в някои региони. Сега германците се връщат още една стъпка „назад“ и заявиха, че ще запазят бензиновите осмаци, ако има достатъчно търсене за тях.

Mercedes ще запази V8 след 2030 година

В интервю пред австралийското издание CarSales, директорът на отдела за разработки заяви, че осемцилиндровите двигатели могат да останат. Той уточни, че голяма част от бъдещето зависи от регулациите за вредни емисии. Ако от компанията успеят да се справят с тях и покрият изискванията, няма нужда да бъдат „пенсионирани“ V8 или по-малките редови шестаци.

„В крайна сметка трябва да изпълним цялостната ни стратегия за CO2 и ние имаме ясен път към нея: да бъде CO2 неутрални в края на 30-те години, до 2039 г. А от 2030 г. просто искаме да бъдем чисто електрически. Но ако все още има търсене от клиенти за бензинови V8 в някои региони и това все още е част от нашето предлагане, защо да го спрем?"


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шампиона

    17 2 Отговор
    С новите цени на тока и режимите, май май ще отпаднат електричките

    Коментиран от #4

  • 2 АС/ДС

    6 8 Отговор
    Няма да е V8 бензин обаче, а 8V прав ток.

    Коментиран от #7, #8

  • 3 ЕнорМално

    3 6 Отговор
    Е нормално, нали всички правила се пишат в Германия и после цяла Европа ги изпълнява, пък немците си измислят вратички винаги техните неща да не са по правила. Ако ли е много учевадно - просто лъжат с резултатите. Те набутаха автмобили на дизел в цяла Европа, сега се правят на най-зелените.

    Коментиран от #5

  • 4 Мъск

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "шампиона":

    Май? В момента сме септември, колега, 2022-ра година, трето десетилетие на 21-ви век. Свери си часовника, че е поизостанал. Ние ток от мрежата за новите станции не ползваме. Автономни със солари и стационарни батерии по 6 гигаватчаса. Свери си часовника.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кими Райконен

    1 0 Отговор
    Запазете и ДВГ.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Никси

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "АС/ДС":

    ЗА(ВИЕНСКАТА ФИЛХАРМОНИЯ)!!!😃🤣😄😀😁👍👍👍👍