Last news in Fakti

9 Юли, 2013 14:06 11 646 22

€163 000 за Mercedes-Benz S 63 AMG

  • mercedes-benz-
  • s 63 amg-
  • daimler-
  • франкфурт 2013

В интернет се появиха нови снимки на върховата лимузина от Щутгарт. Неотдавна пресслужбата на Mercedes-Benz сама разкри S 63 AMG във филмче за производствения процес на W222 от конвейера на завода в Зинделфинген.

Ако фотосите са автентични, най-мощната S-Klasse няма да се отличава особено от стандартния модел. S 63 AMG има брони с малко по-различна форма, двойни ауспухни накрайници и съответните емблеми.

От Mercedes-Benz не разкриват технически подробности за колата. По непотвърдена информация под предния капак ще се монтира 5.5-литров V8 с 557 к.с., а на по-късен етап не е изключена и появата на още по-мощна модификация с 585 коня. Очаква се S 63 AMG да се предлага както със задно, така и с двойно предаване.

В контраст с мълчанието на немците по темата на руския сайт на Mercedes-Benz се появи ценова листа на S-Klasse W222, според която S 63 AMG 4MATIC струва 6 900 000 рубли (162 565 евро).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 galaxy

    1 1 Отговор
    Много е Як!!!
  • 2 Stoil Dobrenov

    0 1 Отговор
    ...А какво би казала една баба Яга за тази количка??....
    Мнението ще и е доста технико-технологично компетентно,
    граматически грамотно,както обикновено-зер-според нейното
    скромно признание-"досега е сменила ПОНЕ 6! такива играчки
    и няма автомобилни тайни за нея от МАРКАТА.....
    Аз лично-ПРОСТО ТРЪПНА В ОЧАКВАНЕ...
    На поредните БИСЕРИ.....
  • 3 Мариян

    2 1 Отговор
    Мерцедес правят азбучни уроци с А В С, но АВТОМОБИЛА е S.
    ...................ФЕНОМЕНАЛЕН.................
    Честито на всички които са изръсили по една торба за W221 face lift.
  • 4 Иван Господинов

    7 1 Отговор
    Какво да си говорим - законодател в бранша. Всички други просто догонват и обикновено са близо точно преди Мерц да пусне следващия модел. Така е от десетилетия само за това постоянство Мерц заслужава адмирации, както и за почти безкрайния лист от иновации и патенти с които са направили толкова много за автомобилната индустрия колкото никой друг производител. Не че Ауди и БМВ правят лоши коли - точно обратното страхотни са но техните коли заслужават внимание само след като видиш какво са пуснали от Мерц в този клас защото ги мачка не само с флагмана си а навсякъде по моделната гама .

    Коментиран от #5

  • 5 D0kT0pA

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иван Господинов":

    Господинов, адмирации заради липсата на ехо в тази тема :) А относно конкурентите на марката малко доста бъркаш... Ама както и да е, защото тази S-ка е супер и наистина най-накрая изпревари конкуренцията (по мое мнение стабилно :) ) до следващата седмица това ще е "Кораба" :)
  • 6 '''''VIP VAG'''''

    1 4 Отговор
    eiiiiii, vie znachi ne ste vijdali i na snimka Audi A8 L W12

    Коментиран от #7

  • 7 маляка

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "'''''VIP VAG'''''":

    А СМОК С ЕДНО ОКО ВИЖДАЛ ЛИ СИ
  • 8 Stoil Dobrenov

    8 1 Отговор
    Ето удобен и подходящ случай да кажа и аз моето
    скромно мнение по въпроса "коли"изобщо-не го казвам
    на всяка цена и често,защото немалкото привърженици
    на "дръпнатите"веднага ще скочат,но сега-ето го-
    в света наоколо има само и основно 2 вида коли-
    МЕРЦЕДЕС и всичките други.
    Това е.
    Точка.

    Коментиран от #9

  • 9 Mercedes-Benz

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Stoil Dobrenov":

    Ти сериозно ли заради няколко пъпчиви пубера с жълто около устата,изграждащи мнението си за автомобилите въз основа на игри си траеш и не си казваш, това което ти е на душата? xaxa Разсмя ме честно,слагай си ги на знаеш кое. Тия не заслужават и да ги погледнеш на улицата или пък да се спори. То и няма как де, щото за спор са нужни интелигентни хора,боравещи с факти. Повечето от тия са научили тва онова от агенция "ЕЖК" (Една жена ми каза).

    Относно колата една дума - ИНСТИТУЦИЯ - това представлява в автомобилния свят S-class!

    Коментиран от #11

  • 10 Виктор Христов

    12 1 Отговор
    Отзад прилича на Ровър 75 .
  • 11 Ivailo Chankov

    1 15 Отговор

    До коментар #9 от "Mercedes-Benz":

    Ето ти няколко факта за това, че мерцедесите не са бързи, времето на Lexus LFA Nürburgring Package на Nürburgring - 7:14.64, времето на Nissan GT-R - 7:24.22 , не се знае дали в следващите 5-10 години Мерцедес дали ще успеят да направят автомобил който ще се доближи до тези времена .
    А ако говориш за лукс, Мерцедес не са тези които олицетворяват лукса, истинския лукс е в марки като Бентли и Ролс-Ройс, мерцедесите са луксозни горе-долу колкото Лексус, но трябва да призная, че за цените си мерцедес имат достатъчно лукс, но автомобили от горе споменатите английски марки са в пъти по-луксозни от мерцовете .
    Ако говориш за разход на гориво, Лексус имат доста голям избор от луксозни хибриди които горят доста по-малко от S-класите и са също толкова динамични .
    Пък и всички AMG-та си возят твърдо, с изключение на S-класата .

    Коментиран от #12, #13, #17

  • 12 iiiiiii!!!!!!!!

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ivailo Chankov":

    А ти какво очакваше,някое АМГ с 500-600 коня да вози като лодка ли.
  • 13 Петър Петров

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ivailo Chankov":

    Човек само като те види на снимката и се отказва да те светне в каква голяма заблуда живееш !!!
  • 14 Ivailo Chankov

    0 1 Отговор
    Говорете с факти моля .

    Коментиран от #15

  • 15 iiiiiii!!!!!!!!

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ivailo Chankov":

    Ами ето ти един факт. Няма как една спортно ориентирана кола каквато е всяко АМГ да не вози твърдо.Такава простотия правят само американците(с изключение на 7-8 модела) , но затова и никога няма да могат да настигнат европейските автомобили.
  • 16 Ivailo Chankov

    1 0 Отговор
    Съгласен съм с теб за твърдото окачване, иначе харесвам мерцедесите .
  • 17 Ts@r

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ivailo Chankov":

    Ето малко факти относно Rolls-Royce и Bentley. Както би трябвало да ти е известно в момента RR са собственост на BMW и както също би трябвало да ти е известно в момента RR не са в най-доброто си финансово състояние, което означава, че не разполагат с нужните средства за да подготвят напълно самостоятелен автомобил, който де не използва абсолютно нищо от своя собственик (BMW). Това ни навежда на друга мисъл, след като ще използват части от BMW то следва да е от най-доброто, а именно 7-серия и както на всички тук е известно, тъй като w222 бе представен преди около 2 месеца, то той е по-добър от 7-серия в абсолютно всичко. И както вече би трябвало да си се сетил след като RR използват части по-лоши от тези на Mercedes, а малкото им собствени разработки далеч не са достатъчно да компенсират изоставанията от BMW, то S-klasse е по-добрия автомобил. При Bentley положението е дори по-зле понеже най-луксозната марка след тях във VAG е Audi, а Audi използват страшно много части от VW, то съответно Bentley е един невероятно подобрен Volkswagen и нищо повече. Сам си направи изводите.

    Коментиран от #19, #22

  • 18 ВИП АМГ

    1 1 Отговор
    uniklen avtomobil
  • 19 Ivailo Chankov

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ts@r":

    Адмирации за перфектната логика , дори не се бях замислял за тези неща .
  • 20 Кобрата

    1 1 Отговор
    Уникален Мерджо
  • 21 Енцо Енцо

    0 1 Отговор
    Това спортен автомобил или лимузина е? Явно е нещо като уред рекламиран във WS телешоп, който може едновременно да пере, готви, чисти и.... всичко това на едно място, само срещу 160хил евро....Не, мерси.. предпочитам лимузината да е комфортна и луксозна, а спортната ми кола да бъде истински спортист.
  • 22 Енцо Енцо

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ts@r":

    А мерцедес, обикновено се представя ужасно зле на милионите технически прегледи в Германия. Не е ли факт? По- зле от бмв, например и много по- зле от всичко измислено от онези с дръпнатите очи.
    Не разбирам фанатизма ви, при положение, че всеки може да види в сайта на TUV, че мерцедес не предлага качеството, което си внушавате. Няма реално обосновани доказателства за това, че мерцедес е колата на колите.