12 Юли, 2013 13:02 17 103 24

Toyota RAV4 се провали в краш тест

  • toyota-
  • rav4-
  • краш тест-
  • iihs

Новото поколение на кросоувъра Toyota RAV4 получи възможно най-ниската оценка в изпитанието за челен удар на Американския застрахователен институт за пътна безопасност (IIHS). Краш тестът е проведен по новата методика с 25-процентово покритие от страната на водача.

Експертите на IIHS критикуват силното проникване на конструкцията на автомобила в салона, заради което левият крак на манекена е останал заклещен. По време на изпитанието било установено също, че главата на тестовата кукла едва е докоснала еърбега, след което се е плъзнала вляво покрай него, докато кормилната колонка се е отместила надясно с повече от 17 см.

От IIHS отбелязват, че обезопасяващият колан не е сработил правилно, поради което водачът се е отместил прекалено напред в момента на стълкновението. Това се тълкува като риск от удар в арматурното табло.

Специалистите от IIHS все пак отбелязват, че кросоувърът на Toyota се е справил добре в останалите краш тестове. RAV4  печели максимален брой точки в изпитанията за челен удар с 40% покритие, сблъсъци отзад и отстрани и преобръщане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 петър петров

    1 10 Отговор
    toyota... японски боклук, разбира се че ще се провали и в краш тестове и в каквото и да е. Жълтурските коли са имитация на европейските истински возила, който не го е знаел да го знае вече. А който си затваря очите за този факт, ще си пати.

    Коментиран от #2, #3, #4, #6

  • 2 Димитър Цветанов

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "петър петров":

    Хубаво е,когато коментираме нещо такова,твърдението ни да се базира на личен опит,за да не се излагаме "пред чужденците".В случая,г-н Петров,казвате пълна глупост,която едва ли изхожда от личният Ви опит,иначе едва ли ще я твърдите.
  • 3 Онзи Този

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "петър петров":

    Можеш да погледнеш аналогичен краш тест с автомобил на"най- качествения" европейски производител.
    http://fakti.bg/technozone/64799-kangoo-to-na-mercedes-benz-se-provali-na-krash-testove

    Дерзай.

    Коментиран от #8

  • 4 Алекс Вълков

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "петър петров":

    Да ти споделя малко ЛИЧЕН ОПИТ, имам малка "жълтурковска" маздичка 3. Тя имаше лошия късмет да се срещне челно с "най- качествения" европейски производител. Не го пожелавам на никого, ужасно изживяване, но след удара на които аз понесох по голямата част, аз стоях замаян, но на собствените си крака, а момчето с мерцедаса, го откара бяло-оранжев бус. По късно се оправи слава богу, но не му беше леко на пича.
  • 5 Благовест Стефанов

    1 1 Отговор
    И все пак в същия сайт Rav4 е определен, като един от най-сигурните в класа си (TOP SAFETY PICK winner).

    http://www.iihs.org/ratings/tsp_current.aspx
  • 6 бате Ицо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "петър петров":

    Много си тъп,Саше!

    Коментиран от #7

  • 7 D0kT0pA

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "бате Ицо":

    Не обиждай... Не знаеш дали няма здравословни проблеми момчето...
  • 8 iiiiiii!!!!!!!!

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Онзи Този":

    В случая се вижда че мерцедеса е по добре след удара , а и този Мерцедес е 1/3 от цената на Тойотата. Също така мерцедес не е най-сигурния европейски автомобил.
  • 9 Симеон Тасев

    4 1 Отговор
    bokluk
  • 10 Енцо Енцо

    3 4 Отговор
    На този тест се провалят почти всички марки и модели (просто не съм проверил всички)! Странно, че някой е решил да извади резултат точно за тойота? Каква ли е причината???? НА БМВ ИЛИ НЕ СА ПРАВЕНИ ТОЧНО ТЕЗИ ТЕСТОВЕ ИЛИ СЕ ПРАДСТАВЯ ЗЛЕ- това за момченцето под мен
    http://www.iihs.org/ratings/ratingsbyseries.aspx?id=464
    Проверете и се убедете, че тази статия намирисва!
  • 11 Енцо Енцо

    2 1 Отговор
    Мазда 6 се оказва, че се представя далеч, далеч по- добре от всички модели на мерцедес, бмв, ауди и тойота!!! Може да има и други по - добри, просто не ми се занимава да сравнявам. Занимавайте се вие, ако искате. Просто за пореден път се убеждавам, че немските автомобили са слабички и несигурни. http://www.iihs.org/ratings/ratingsbyseries.aspx?id=464

    Коментиран от #15, #20

  • 12 маляка

    2 1 Отговор
    и вас да ва засилят в някоя стена и вие ще се провалите
  • 13 galaxy

    2 1 Отговор
    Най-добре е да не се стига до изпробване на безопасността при удар. Мой приятел преди години се блъсна с Хонда Сивик много яко на магистрала в САЩ, от Хондата нищо не ставаше, беше тотална щета, а той от отварянето на еърбеците беше с размазан нос и лице. Дори е бил изпаднал в безсъзнание, защото като е отворил очи всичко около него е било в бяло от еърбеците и той си е помислил, че вече е в Рая.
  • 14 Симеон Тасев

    1 2 Отговор
    слаба кострукциа и неиздуржа всички коли са така като са от ламарина но има коли със оделениа които не позволяват дасе засегнат вратите при челен удар няма да споменавам марка вие знаете повече

    Коментиран от #17

  • 15 Easy ryder

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Енцо Енцо":

    Има и други разбира се Хонда,например Акорд и дори Сивик се представят много по добре от БМВ.Но какво да обясняваш на форумния неграмотник Тасев за който изгнил кош Е34 е върха на сладоледа.
  • 16 georgi genchev

    6 1 Отговор
    Abe tia iaponski konservini kutii,ne spriaha da gi praviat.....
  • 17 Станимир Христов

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Симеон Тасев":

    ...лелееее, абе ти сега ли се учиш да пишеш, да говориш български език, да четеш....дано си предучилищна възраст иначе е адски несериозно да напишеш каквото и да е...
  • 18 ярослав станчев

    2 1 Отговор
    Абе като почнат с тез умрелите тестове.Този тест е със скорост до 80 км/ч. и глей на какво е замязала тая бангия.А я да я напука някой дойчо по аутобана със 150-160 км/ч,май нищо и никой няма да оцелее.То и за другите марки важи същото де,не само за Тойота.Само танк няма да се смачка при удар с тази скорост в стена,ама ще се такова м...та на танкистите.
  • 19 ВИП АМГ

    1 1 Отговор
    iaponcite izdishat a RAV 4 e nai kalpovoto proizvedenie na toyota.
  • 20 Иво Йотов

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Енцо Енцо":

    Ти сериозно ли бре младеж ? От Мазда до Ауди и Бмв разликата е огромна ! И 3-те марки си имат и плюсове и минуси и винаги ще е така,но да ми говориш че немското е ''слабо'' и ''несигурно'' си определно в голяма грешка ! :)
  • 21 Радослав Кръстев

    0 2 Отговор
    еми говорете си колкото си искате ама бас хващам че половината дето плюете нямате коли а другата половина сте с 20 годишни премиум кошници(визирам немските) дето като сте ги купвали пишело airbag ама на дали ше срботи при нужда пази боже
  • 22 brake point

    1 1 Отговор
    Поразгледах данните от сайта.Оказва се че Мерцедес и БМВ дават също лоши показатели като тази Тойота най вече в този с 25%покритие.А колкото и невероятно да звучи Хонда се справя чудесно.Това само по себе си говори че не трябва да се гледа пренебрежително на японците.
  • 23 brake point

    1 1 Отговор
    И Ауди са зле като Тойота при А4.На другите не им е правен тест.Май германците трябва да се постараят повече.
  • 24 Хелан Гууд

    1 0 Отговор
    ЗАЩО СА ДАДЕНИ РЕЗУЛТАТИ ТОЧНО ЗА ТОЙОТА???