Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 09:58 2 135 7

Продава се един от Jaguar-ите на кралицата

  • jaguar-
  • x-type-
  • estate-
  • кралица елизабет втора-
  • кралица-
  • крал-
  • принцеса даяна

Комбито X-Type Estate, собственост на Елизабет II, ще бъде продаден на търг в края на ноември

Продава се един от Jaguar-ите на кралицата - 1

Аукционна къща Historicks Auctioneers подготвя за продажба комбито Jaguar X-Type Estate, произведено през 2009 година и използвано от покойната кралица Елизабет II. Според Daily Mail колата ще бъде продадена независимо от сумата, дори и за една лира, ако това е крайната цена. Специалисти обаче смятат, че една от любимите коли на починалия монарх ще се продаде за поне петцифрена сума.

Продава се един от Jaguar-ите на кралицата

Известно е, че във флота на Елизабет II имаше два Jaguar X-Type Estate. Единият от тях остава в гаража на кралското семейство, а вторият, който е обявен на търг, беше продаден през 2016 г. Това е автомобил във версия Sovereign от 2009 г. с 3.0-литров V6 бензинов двигател - най-големият в гамата - и автоматична скоростна кутия. Шасито на този Jaguar е заимствано от далеч по-скромното Ford Mondeo.

Продава се един от Jaguar-ите на кралицата

X-Type Estate е завършен в тъмнозелен цвят Emerald Fire, докато интериорът е тапициран с естествена бежова кожа и дървени елементи. Оборудването разполага с много удобства, подходящи за собственика: люк, климатроник, електрически прозорци, вграден навигатор и CD плейър са само част от екстрите.

Продава се един от Jaguar-ите на кралицата

Jaguar-ът е в безупречно състояние, въпреки почти 120 000 километровия си пробег - очевидно е бил внимателно гледан, както от кралския двор, така и от следващия собственик. Jaguar-ът се продава с два ключодържателя, единият от които показва възпоменателни драскотини, вероятно оставени от самата Елизабет.

Продава се един от Jaguar-ите на кралицата

„Тя особено хареса този модел, така че си купи друг, когато първият не беше наличен. X-Type Estate очевидно не е най-търсената кола на марката и кой би предположил, че ще стане една от любимите на Елизабет II?“, пишат от аукционната къща.

Продава се един от Jaguar-ите на кралицата

Ще припомним, че през август 2022 г. друг „кралски“ автомобил намери своя нов собственик - Ford Escort RS Turbo на принцеса Даяна , който също беше шофиран от престолонаследника принц Уилям. Колата беше продадена за 851 хиляди долара на търг в Силвърстоун няколко дни преди 25-ата годишнина от смъртта на принцесата.

Продава се един от Jaguar-ите на кралицата


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    4 3 Отговор
    Хахаха ,незнаех , че кралицата си пада по Форд Мондео....
  • 2 Патето Яки

    11 0 Отговор
    карана е от баба, но не става с десен волан е

    Коментиран от #3, #6

  • 3 карамбата

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Патето Яки":

    И само до супермаркета.
  • 4 Дедо ви

    5 0 Отговор
    Не е лош за два бона става с ляв волан, имам ги, но ми трябват спонсори, за покупката....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Патето Яки":

    Купувам само ако има оставен бастун в багажника.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.