Last news in Fakti

26 Юли, 2013 12:04 7 180 8

Първи тунинг на S-Klasse W222

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • w222-
  • brabus-
  • тунинг

Ателието Brabus представи програма за доработка на новия флагман на Mercedes-Benz. Засега предлаганият пакет предвижда по-скоро скромни изменения, но в бъдеще немците надали ще се ограничат до него.

Инженерите от Ботроп са се заели с две от модификациите на W222 - върховата S 63 AMG и S 500. По-слабият модел получава нови брони, видоизменени предни калници, оригинални 21-цолови джанти и пренастройка на управляващата електроника, благодарение на която мощността на 4.7-литровия V8 нараства от 455 на 520 к.с. (820 Нм).

Brabus S 500 ускорява до 100 км/ч за 4.2 секунди, а максималната скорост може да бъде ограничена на 250, 275 или 300 км/ч. Салонът е тапициран в черна кожа, алкантара, везани лога на тунинг компанията и традиционните прагове от неръждаема стомана с неоново осветление.

Подобни са и измененията по S 63 AMG, но по двигателя му е поработено по-задълбочено. Двата турбокомпресора са сменени с по-продуктивни, монтирана е нова изпускателна система, а управляващият блок на мотора е препрограмиран.

След намесата на екстремистите от Brabus 5.5-литровият осмак с 585 к.с. вече развива 720 коня и 1 065 Нм. Въртящият момент е ограничен по електронен път, за да се щади седемстепенната трансмисия 7G-Tronic Plus.

Немците не уточняват колко отнема ускорението до 100 км/ч, но споменават максималната скорост - 325 км/ч. Цените на тунинг пакетите също ще станат ясни на по-късен етап.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йордан Славов

    1 1 Отговор
    Тази нова S-ка, няма вдъхновението на супер дизайна, но хората от Брабус са супер брутални както винаги. Предишната я бяха напомпали до 800 к.с. Сега очаквам тази да достигне 900
  • 2 сасаа

    1 3 Отговор
    Кога ще започнат да ги правят по високи тези S- класи. Искам офроуд машина, болид и лимузина в 1.
  • 3 Енцо Енцо

    0 5 Отговор
    Това ли е бъдещето което предлагат немците? Ако всички карахме такива щяхме да затрием планетата за няколко години.

    Коментиран от #4

  • 4 Йордан Славов

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Енцо Енцо":

    И с какво ще я затрием? Да не си поредния капацитет- еколог, който ще ни убеждава в апокалиптичните прогнози за вредите от съществуването на човека???
    Все пак ще ми е интересно да видя какво толкова не ти харесва в една такава напомпана и расова кола?!

    Коментиран от #6

  • 5 ВИП АМГ

    1 1 Отговор
    nai dobrata
  • 6 Енцо Енцо

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Йордан Славов":

    Какво да ти кажа, познавам се лично с основателя на брабус, колега ми е, и знам какъв е. Но е немец и малоумщините му се харчат по целия свят.
    Да правиш спортни 'джипове", лимузини, комбита, инвалидни колички и тн. е алогично. Объркват се функциите на даденото возило и то никога не може да бъде по- силно от друго с конструкция предназначена за определени цели. Капиш?
    А за екологията какво да говорим? Кое не е ясно?

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Йордан Славов

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Енцо Енцо":

    Аууу, колега на шефа на "Брабус", който пише коментари в нета - каква чест само. Да не си шефа на "Лоринсър"
    Сега сериозно - това, че на теб не ти допада правенето на напомпани лимузини от по 400 000 евро, не означава, че не се продават. Това диктува пазара, това се прави.
    Пък за затриването на планетата от автомобилите, по-добре е да прочетеш малко физика и химия до 8-ми клас, защото явно вярваш сляпо на лъжата на "Зелената мафия".
    Андърстенд?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.