Last news in Fakti

15 Ноември, 2022 08:26 984 4

Volkswagen с 500 хиляди доставени ID. електромобила за 2 години

  • vw-
  • volkswagen-
  • id-
  • id.3-
  • id.4-
  • id.5-
  • id.buz

Компанията се похвали с постижението от половин милион

Volkswagen с 500 хиляди доставени ID. електромобила за 2 години - 1

Volkswagen утвърждава челните си позиции на пазара на електромобили и се похвали с 500 хиляди доставени електромобила от семейството ID., след като брандът официално влезе в продажба през месец октомври 2020 година. Тогава на пазара в Европа се появи ID.3, последван от останалите модели от гамата.

От компанията поясняват, че са постигнали постижението една година по-рано от планираното, въпреки ситуацията с липсата на части и компоненти, която затруднява доставките и производството в целия свят. Към момента Volkswagen извършва доставки на електрическите ID.3, ID.4, ID.5 и ID.6, a скоро и на буса ID.Buzz.

От началото на 2033 година, Volkswagen ще прави единствено електромобили в Европа, а от 2030 година компанията планира поне 70% от продажбите ѝ в Европа да са на електромобили. В същото време, този процент спада на 50% в САЩ и Китай.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПОЛИТ КУРЕКТ

    1 6 Отговор
    Без Нато сме загубени.
  • 2 Пак лъжи манипулации и реклами

    9 2 Отговор
    Аз ли не разбирам от математика или от volkswagen ни взимат за боядисани врабчета? Производството на volkswagen id3 започна септември месец 2019 година и по мои сметки това са 3 години и един два месеца, а по сметките на volkswagen са 2 години.

    А през 2019 обясняваха, че ще произвеждат по 300 хиляди през 2020 година, а после повече. Вече трябваше да са произвели близо милион само volkswagen id3, а те са произвели 500 хиляди общо за всички модели. Представете си, ако с такива очевАдни цифри и сметки ни лъжат, какво остава за неща, които не се виждат.
  • 3 Интересно сравнение

    4 2 Отговор
    Докато търсих кога започна производството на първия електрически volkswagen, попаднах на подобна статия за Тесла от почти същата дата:

    "24 Октомври, 2019

    Tesla пуска Model Y по-рано от планираното

    Производството на Model Y трябваше да започне през есента на 2020 г., но от Tesla са преценили, че могат да го изтеглят още през лятото. Изпреварването на графика става възможно благодарение на по-бързото инсталиране на оборудването в Гигафабриката в Шанхай и стабилно увеличаващите се приходи."

    Край на цитата


    Тоест един месец след началото на производството на volkswagen id3, от тесла са решили да започнат производството на модел У за по-рано от предвиденото.

    Първоначалния план е бил да започнат ПРОИЗВОДСТВОТО през есента


    След това променят плана и решават да започнат ПРОИЗВОДСТВОТО лятото.

    Крайния резултат в реалността е, че започват ПРОДАЖБИТЕ през март месец. Само този модел и само тази година се очаква да има около един милион продажби - два пъти повече отколкото всички електрически модели на volkswagen за всички времена.

    Но това не пречи на volkswagen да се перчи като лидер в производството на електромобили.

    Все още ли вярвате, че стогодишните автомобилни производители ей сега ще започнат да произвеждат електромобили и ще задминат Тесла, защото имат по-голям производствен капацитет?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.