Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 11:11 3 353 10

Toyota разкри характеристиките на Prius за Европа

  • toyota-
  • prius-
  • plug-in хибрид

Моделът ще се предлага като plug-in хибрид с 220 конски сили

Toyota разкри характеристиките на Prius за Европа - 1

През вчерашния ден Toyota представи петото поколение на Prius с изцяло нова визия и множество промени. Колата дебютира в Япония, а заедно с тази премиера, компанията обяви и характеристиките на модела, който ще се продава в Европа, включително и България. Дизайнерският хечбек пристига със същата визия, но различно задвижване.

Европейският модел ще се предлага единствено с 2.0-литров бензинов двигател в комбинация с електромотор, чиято системна мощност ще достига 220 конски сили. В комбинация с 13.6кВч батерия, Toyota-та ще изминава близо 95 километра само на ток. Подобно на японския модел, тук също ще се предлага соларен таван за който не се разкриват допълнителни характеристики.

Останалите елементи по интериора и екстериора са идентични, което означава, че новият Prius разполага с 50мм по-голямо междуосие, като едновременно с това е намалил дължината си с 46мм.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 4ххх

    20 0 Отговор
    Не лош автомобил. Практичен и икономичен.
  • 3 А дано

    10 0 Отговор
    Това да е автомобила за който ми говореше оня toyota-джия, който бил два пъти по-икономичен от corolla и три пъти по-евтин от тесла модел 3.

    Ако наистина харчи 2 на 100 и струва 30 и няколко хиляди лева, направо взимам по една за мен и за жената!

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Ама надали

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "А дано":

    Около 70.000лв ще струва за богатия българин, така че ще си караме още старите печки.

    Коментиран от #5

  • 5 А дано

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ама надали":

    Поне да гори 2 на 100
  • 6 бай Даньо

    12 0 Отговор
    Галине най важното си изтървал за Приуса разхода на 100км!? За това се купува тая кола. Предната (американска версия поне) беше около 3.3л на 100км( по американски 65 мили на галон) ако тук има подобрение защо е очевидно с по голямата батерия ( повече се кара на електричество повече спирачна енергия се запазва) то стигаме почти до прехвалените електрички на Мъски мошеника за половина от цената ...
  • 7 бай Даньо

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "А дано":

    Не съм тойотаджии имай малко респект лексусжия съм ... ха-ха
  • 8 карчи

    15 1 Отговор
    Приусът имаше само един минус-дизайна, но виждам, че вече не съществува, "пипнали" са го! Впрочем изключително здрави и надежни коли са!

    Коментиран от #9

  • 9 бай Даньо

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "карчи":

    На американския пазар най здравата кола беше Приус С ( малкия вариант) след това обикновения Приус , после това което аз карам - братовчед на приуса - Лексъс CT200h. Теслата като надеждност е от най лошите което е изумителен факт след като е невероятно по проста кола като устройство, това е един вид уникално техническо постижение на Мъск. С лексъса За 181 000 мили нула проблеми , дори не сменям спирачки защото според нашия теслар не се използва много от енергията при спирането ... Ако караш консервативно за първи път сменяш спирачки над 150 000 мили ( 250 000 км по нашенски) .
  • 10 Така е

    12 1 Отговор
    Какво има да се пита за разход.Пак ще бъде най-икономичния автомобил с ДВГ, както от 25 години.Сега е и много бърз.