Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 10:02 8 204 32

Каква ще бъде Lada Niva Sport: нови подробности

  • lada-
  • niva-
  • sport

Иновацията ще се появи през 2023 г., ще получи две версии: едната ще бъде по-"гражданска", а втората ще получи мощен двигател

Каква ще бъде Lada Niva Sport: нови подробности - 1

Подробностите за спортната версия на Niva Legend (известна още като "старата" Niva) постепенно започнаха да се изясняват. Когато през септември ръководителят на АвтоВАЗ обяви плановете ва завода за пускане на Niva Sport през 2023 г., не бяха официално обявени подробности за двигателите.

Бяха направени различни предположения от източници, запознати със ситуацията: някои казваха, че мощността ще се увеличи само със 7 к.с. - до 90, докато други обещаваха за Niva значително по-мощен двигател. Оказа се, че и двете твърдения са верни.

Lada Niva Sport ще получи две модификации: 1.6 (90 к.с.) и 1.8 (122 к.с.), съобщава "Автоград" във ВКонтакте. Това са добре познатите ни двигатели с фабрични индекси 11182 и 21179. Първият ще бъде заимстван от модела Grantа, а вторият се намира под капака на Vesta.

Но най-интересното дори не е, че спортната версия на Niva ще получи два двигателя за избор. Тези две модификации ще се различават на по-дълбоко ниво. Първият вариант включва минимални промени в дизайна на шасито. Вторият обаче ще се характеризира с дълбока обработка на елементите на шасито.

Твърди се, че прототипът за по-наточената версия ще бъде кола, която вече е построена под формата на работещ прототип - това е Niva-та, която участва като автомобил за техническа поддръжка на ралито „Пътят на коприната“.

По-маломощната модификация се планира да се произвежда в масови количества, като версията Lada Granta Drive Active . Втората и наточена Niva Sport ще е по-сложна от техническа гледна точка и респективно по-скъпа. Тя ще се произвежда по поръчка за "определен кръг клиенти".

По-рано стана известно, че Niva Sport ще се различава не само по двигателя и окачването, но и по аеродинамичния бодикит и ярките си цветове. И нейният образ ще повтори този на Niva-та от рали-рейда, който се проведе този сезон.

"Сега инженерите работят върху бъдещия технологичен дизайн на каросерията на SUV-то директно върху каросерията, доставена от автомобилния завод. По-късно намерените решения ще бъдат прехвърлени към заваръчната линия на автомобилния завод за производство на модифицирана самоносеща каросерия “, пише Avtograd news.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най после

    21 8 Отговор
    Рушаните откриха топлата вода
  • 2 Със безаналогов

    16 6 Отговор
    16 клапанов двигател
  • 3 Лада нива

    29 17 Отговор
    Е и ще си остане същият кенеф
  • 4 Аз да питам

    37 17 Отговор
    От кога 120кс се води мощен двигател? Верно, че руснаците са с по- ниско IQ от стайна температура, ама все пак?
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    16 27 Отговор
    Ако сложа на купе от самара такъв двигател ,като нейният ,но да е с по голям обем.говоря за 1,6.....Самарата ще стане реактивен самолет!С двигател 1,3 самарата се държи почти,като ситроен С4,а с 1,6........Ганчовци,забелязал съм,че като се сменя охладителната течност всяка година и се преглежда охладителната система за малки течове,колата ви работи много по добре!Аз,самарата мога да я обслужа сам,а вие ваште компютри на колела.....ваш проблем!
  • 6 накратко

    31 10 Отговор
    Ндаа ,ще се пробва да се гримира 60 годишна бабичка ,та да я харесат ергените . Който не е карал ЛАДА НИВА ,той не нае какво е страдание. Примитивни (шумни и лакоми) ДВГ , тесен крайно некачествен интериор , ужасни шумни и трошливи трансмисия и раздатка , необикновено лоши ламарини и боя (ръждясва мигновено и ако има антикорозионно покритие , то трае от ден до пладне) , ужасно качество на всеки (буквално - всеки , без изключение) детайл по колата , комфорт - никакъв , удобства - никакви , тясно и шумно купе , окачване - ужасно и трошливо , трудна за управление и трудна за продаване (на вторичния пазар) . Ако не се обслужваше толкова лесно и не беше с толкова евтини резервни части - никой нямаше и да я погледне . Разбира се и цената . Цената я прави продаваема и подходяща за специфични дейности , за които гореизброените недостатъци нямат значение.

    Коментиран от #11

  • 7 рашка

    21 6 Отговор
    Знаем кво ще е - 90 к.с, а разход 12/100. Без ABS и климатик.

    Коментиран от #16

  • 8 Помнещ

    27 6 Отговор
    С други думи, проснаците ще произвеждат същата Нива, като отпреди близо 50 години, а за малко димна завеса, Пуутлер ги лъже, че ще има и "друга". :)))) Жизнь па руски :))))
  • 9 Иво

    19 11 Отговор
    Престанете с тази евтина руска пропаганда. Никой не се интересува от руски таралясници с технологии от 70 те години.

    Коментиран от #19

  • 10 Иновация

    6 3 Отговор
    Туй лада не е да вдига повече от 100 километра..какви работи измислят другарите в по-ново време само
  • 11 Русофоб Антисемит

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "накратко":

    ++++++++😂😂😂
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гост анти путинист

    6 7 Отговор
    Подробностите са важни! Скоро всички пак ще караме лади? Не искате? Бой по puтя!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 накратко

    15 7 Отговор

    До коментар #7 от "рашка":

    Не сте карал НИВА ,нали ?! Разход 12л./100 км. може да се постигне само и единствено на абсолютно равен участък и без да се ползват спирачки при скорост макс. 60 км./час . Нормалният разход е около 15-17 л./100 км.

    Коментиран от #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ще бъде, като

    7 8 Отговор
    всичко останало, просто мираж и поредната руска опашата лъжа! Нищо не става от тия пропаднали пияници!
  • 19 провинциалист

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "Иво":

    "Никой не се интересува от технологии от 70 те години." Напротив. Ф16 - първи полет: 2 февруари, 1974...
  • 20 В интерес на истината

    6 7 Отговор

    До коментар #16 от "накратко":

    ЛАДА НИВА гори 10л/100км и със 140км в час , но си е пълна кочина и развалина , пет служебни сменяем и това истината, това и е максимално скоростта и дава много дефекти, а сега без части направо не ми се мисли какви дараци ще произвеждат!

    Коментиран от #21

  • 21 не на нас тия

    10 4 Отговор

    До коментар #20 от "В интерес на истината":

    Карал си Нива със 140км/ч и с 10 л. разход???!!! Да бе ,да! Нито на теория ,нито на практика такова нещо не е възможно. Може да дигне 140 за минутка ,ама толкова ,ако се кара по дълго време с такава скорост ,просто двигателчето ще гръмне,щото ще прегрее яко ,разход под 13-14/100 при кротко /не оффроуд/ каране не е възможен.

    Коментиран от #22, #29

  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 13 Отговор

    До коментар #21 от "не на нас тия":

    От Фрайласинг до Страсбург машенка съм япришпорвал с 160км-радстояието го взе за около 5часа и малко.тогава бе съвсем млада.Това бе вероятно 90г!сегапърво машенка за разлика от БМВ не ЗАГРЯВА!А,В моите ръце Въобще не загрява.В тапа към морето доста западен......отбива ,машенка не!Карал съм и ситроен С4 и БМВ и ако трябва да избирам,вземам купето на машенка и не по-мощен от 1,6 двигател и същото разпределение в двигателния отсег.Като разлютена пчела ще бъде!Според мен ,бг милицията направи много слаб ход с форд и други подобни.Трябваше да бъдат на Лада Самара !Евтино и лесно за подръжка и много пъргаво!

    Коментиран от #23, #24, #27

  • 23 вЕрващ

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Веднага ти повЕрвах , вЕрвай ми !
  • 24 чети ,бе

    15 5 Отговор

    До коментар #22 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Лъжльо ,влез в "Аутодата" и провери - модел Лада НИВА производство 1977 - 1993 г. (1.6 л. ,78 к.с.) има максимална скорост (по каталог) - 132 км/ч. - СТО И ТРИДЕСЕТ И ДВА километра в час , 1993 г. излиза "фейс лифта" и скороста се покачва до невижданите 137 км/ч. и така до 2003 г. !!! Карал си НИВА със сто и шестдесет , ама на сън ! Никога не си се качвал в такъв кютук , нали ?!
  • 25 КТПРМВЧ

    6 2 Отговор
    Питате каква ще бъде новата Лада Нива? Отговорът е много лесен - каквито са им безаналоговите оръжия, т.е. измислени и само на картинка или най-много анимация.
  • 26 Класика

    7 3 Отговор
    Съвършенството не търпи промяна!!!!
    Само леки гениални корекции!
    Точка и край!
    Амин......
  • 27 Дълбоко заблуден

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Последният модел Лада Нива 1.7 i по данни на производителя има макс скорост 142 km/h и е с двигател от 82 к.с.
    С Нивата си поддържал 160 км/ч само на сън.

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Да в интерес на истината

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "не на нас тия":

    ЛАДА НИВА 2018год. производство 1,7 мотор върви със 140км и харчи 10л/100км , от 15 години ги карам по три години, защото за повече не стават , 5 такива кошника съм сменил до към 150 000км ги караме и аут , защото те като нови са все развалени, а след хиляди км са пълна скръб , въпреки хилядите подобрения които им правим ! Напълно съм честен с гориво и км няма защо да лъжа, просто споделих опит !

    Коментиран от #30

  • 30 развеселен

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "Да в интерес на истината":

    Значи - ЛАДА НИВА модел 2018 г. я караш от 15 (петнадесет години) г. ( и я сменяш на всеки три години ) , а ?! Приятелю , има два начина да стане това - или ни пишеш от бъдещето (където НИВИ-те харчат по 10 л. на 100 км при скорост от 140 км. в час) , или ... трябва да намалиш пиенето (за да не ти се присънват такива чудеса).

    Коментиран от #32

  • 31 незнайко

    1 1 Отговор
    Едното ми ВОЛВО S40 е 115 коня, другото S40 е 230 коня . Вече не ми се кара това със 115 коня !!! Тези 122 коня от 1.8 двигател са същите като на ВОЛВО от 1999 година .
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.