Last news in Fakti

4 Август, 2013 09:30 13 320 6

Вижте летящата кола в действие

  • terrafugia transition-
  • летяща кола
Първият полет на трансформъра Terrafugia Transition беше извършен още през миналата година, но официалната демонстрация на летящата кола се състоя през тази седмица. Превозното средство Terrafugia Transition показа своите възможности във въздуха по време на авиационното шоу EAA AirVenture.
 
След като се приземи, крилата се прибраха и возилото започна да се движи по пистата, показвайки маневри, подобни на тези на обичайна лека кола. Представеният модел все още не е окончателния сериен вариант. Създателите му заявиха, че ще пуснат още един прототип, който е още по-пригоден за наземно придвижване.
 
Очакванията на конструкторите са серийната версия на летящата кола да бъде пусната в продажба през 2015 година или най-късно през 2016-а. Цената на летящата кола ще е $279 000. Още за възможностите на нестандартното превозно средство Terrafugia Transition вижте във видеото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    2 2 Отговор
  • 2 galaxy

    2 1 Отговор
    Това ще е бъдещето. Която компания започне да произвежда красиви и качествени летящи коли тя ще избие рибата. Аз лично веднага бих си купил ако цената е разумна.
  • 3 Петко Петков

    0 1 Отговор
    супер
  • 4 ШПОРА

    2 0 Отговор
    Мнооо грозно ве... багажник не видях... събира ли поне 4 души? Къде ще кацаме с това? Кой ще раздава книжките за шофиране?
  • 5 Бхд БхД

    1 1 Отговор
    Точно това пък хич не ми се вярва да е бъдещето.Най вече си е самолет с четири колела и фарове от кола.
    В 21 век сме стига с такива прости опити.Та това най вече може да се каже самолет побиращ се в ремарке
  • 6 Христо Ковачев

    0 2 Отговор
    ПЪЛНА ГЛУПОСТ САМОЛЕТЧЕ С ВОЛАН ХА ХА ХА ,ДРУГО СИ Е ЛЕТЯЩАТА КОЛА НА СКАЙУОКЪР ОТ МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОИНИ