Last news in Fakti

18 Януари, 2023 16:28 985 1

Ford няма да използва платформи на Volkswagen за своите ел. коли

  • ford-
  • volkswagen-
  • meb

Двете компании подписаха споразумение през 2020 година

Ford няма да използва платформи на Volkswagen за своите ел. коли - 1

През 2020 година Ford подписа споразумение с Volkswagen според което двете компании ще си сътрудничат в направата на електромобили и по-конкретно американската марка ще използва платформата на VW, която е добре позната в Европа. Въпреки, че все още не сме видели нито един сериен автомобил, който да е бил плод на това партньорство, то вече е към своя край.

Според информация от Financial Times, идваща директно от Мартин Сандер, който отговаря за електрическите коли на Ford в Европа, компанията разработва нова платформа, която ще служи за основа на американските коли на ток. Тя ще бъде изцяло разработка на Ford и ще служи за автомобили от различни сегменти.

От компанията заявиха, че към момента все още разработват платформата и не могат да споделят в кои сегменти точно ще позиционира бъдещите се електрически модели. Все още няма информация и за това какво ще се случи с връзката с Volkswagen, която съвсем скоро трябва да даде и първите си резултати под формата на два електромобила върху платформата МЕВ.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тнвпвп

    1 0 Отговор
    С тия обединения и колаборации е една и съща драма откакто има автоиндустрия и общо взето май никога не се сработили. Но, вероятно целта не е да се свърши работа, а да се демонстрира дейност пред акционерите и големите началници. Изобщо едните лъжат и мажат, а другите се правят, че им вярват. Идилия!