Last news in Fakti

28 Януари, 2023 10:30 2 349 7

Renault и Nissan подновяват партньорството си с пет нови проекта

  • reault-
  • nissan-
  • mitsubishi

Двете компании ще разкрият повече за сделката на 6 февруари

Renault и Nissan подновяват партньорството си с пет нови проекта - 1

Renault и Nissan ще продължат своето над двадесет годишно партньорство с нови проекти. Това стана ясно след като представители на двата бранда разкриха, че ще организират обща среща на 6 февруари в Лондон. По време на срещата ще бъдат разкрити повече подробности около нови пет проекта, част от които ще партнират и с Mitsubishi. Проектите ще носят името „reloaded”, разкриват запознати с плановете.

Един от проектите включва Индия, където в момента се правят компактни модели, двигатели и скоростни кутии за тях. Друг от проектите ще е съсредоточен върху лекотоварните автомобили, докато третия ще засегне партньорство в Латинска Америка. Не е ясно дали от компаниите няма да включат и обявените скоро сделки за производството на наследника на Nissan Micra във Франция, както и новите Mitsubishi ASX и Colt, които ще се сглобяват в Турция и Испания.

Желанието за постигане на съгласие за нови общи проекти сигнализира, че компаниите виждат съвместно бъдеще за 23-годишния съюз, който трябваше да бъде обединен отново след ареста на бившия лидер Карлос Госн през 2018 година. Напрежението се преля в японско-френската политика, когато Госн открито обмисляше да обедини двете компании преди ареста си. Преработеният съюз ще позволи на изпълнителния директор Лука де Мео да продължи със сложно разделяне на Рено в пет отделни бизнеса, включително Ampere.

Лидерите на двете компании се срещнаха чрез видеовръзка в четвъртък. Източник, запознат с въпроса, каза, че срещата е преминала без сделка, но има подробности, които все още трябва да бъдат разработени. "От днес не можем да кажем, че сме постигнали споразумение", каза източникът, който говори при условие за анонимност, защото разговорите са поверителни.

Източникът добави, че няма големи различия между желанията двете компании и че преговорите едва ли ще се разпаднат. Бордовете на двете компании все още трябва индивидуално да одобрят потенциална сделка след заседание в четвъртък.

Бъдещата форма на алианса подчертава как огромният технологичен подем в автомобилната индустрия принуждава компаниите да си партнират и да се конкурират с новодошлите и технологичните компании. Renault, например, заяви, че ще си партнира с компании от китайските Geely Automobile Holdings до полупроводниковия гигант Qualcomm

Renault работи отделно за финализиране на сделка с Geely и за въвеждане на държавния производител на петрол в Саудитска Арабия Aramco като инвеститор и партньор за разработване на бензинови двигатели и хибридни технологии.

Nissan е обезпокоен, че технологията, която е разработила, докато си партнира с Renault, може да изтече към партньорите на френския автомобилен производител, докато се преструктурира. Един от източниците, които говориха с Reuters в четвъртък, заяви, че тези опасения вече са били разгледани.

Сделката ще доведе до намаляване на дела на Renault в Nissan до 15 процентa от 43 процента, за да премахне изкривените капиталови връзки, които от години са причина за триене.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хмм

    10 2 Отговор
    Китайците превземат автомобилните пазари и нямат конкуренция.
  • 2 рено индия

    4 4 Отговор
    Значи да очакваме следващите модели индийски Рена които в източна Европа отново ще пробутват като марката Дачия
  • 3 Индийски БИВОЛАР

    6 8 Отговор
    боклук с боклук 2 боклука 2боклука ГОЛЯМ БОКЛУК

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.