Last news in Fakti

9 Март, 2023 12:48 2 401 6

Новият Nissan Skyline ще бъде електрически SUV

  • nissan-
  • skyline-
  • ariya-
  • infiniti-
  • gt-r

Очаква се той да бъде показан през 2025 година

Новият Nissan Skyline ще бъде електрически SUV - 1

След като преди няколко години Mitsubishi реши да даде наименованието Eclipse на купеобразен кросоувър, сега изглежда друго легендарно име ще пренебрегне историята си и ще бъде поставено върху задния капак на SUV. Според информация от Best Car, позоваваща се на вътрешни източници от Nissan, компанията планира да представи ново поколение Skyline през 2025 година, което освен, че ще бъде високопроходим модел, също така ще разчита и на изцяло електрическо задвижване.

Името Skyline се използва за пръв път през 1957 година и макар повечето вероятно да го свързват с популярния Skyline R34 или някои от неговите предшественици, всъщност през последните години името се използва за седан, продаващ се в Япония и базиран изцяло на Infiniti Q50. През 2009 година от Nissan също се пробваха с подобен ход, представяйки Skyline Crossover, който също бе идентичен с Infiniti EX.

Новият модел се очаква да бъде базиран на Nissan Ariya, като представи повече мощност с над 400 конски сили. Това ще позволи времена от 0 до 100км/ч под пет секунди. Разбира се, все още няма официална информация за този ход на Nissan и макар изданието да се позовава на източници запознати с материята, то ще трябва да изчакаме още, за да видим официално потвърждение на тази информация.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опорка

    13 0 Отговор
    ужас и отврат
  • 2 Хахаха

    22 1 Отговор
    Най-сигурния начин да окепазиш една легенда.
  • 3 Добре че живях по-рано...

    13 2 Отговор
    Абе тия коли от ден на ден от грозни, все по-грозни и по-пластмасови...като съвременните жени.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Опаа...

    10 1 Отговор
    И на таа легенда ѝ разказаха играта
  • 6 Знайко

    1 0 Отговор
    Хора, просто ще ползват платформата на кроса, която е адаптирана за 4х4, а на нея ще има купе с подобно на старите скайлайн, тоес няма да изглежда по този начин и купето няма да е толкова изтумбено и обемно... Според мен за кола която ще се ползва за състезания, концепцията трябва да е борба с теглото и това изисква изцяло нови и олекотени елементи, профили и панели, а не да вземеш наготово сув-овската концепция, където идеята е колата да е по-здрава, надежна и съответно мудна! САМО ПРЕДПОЛАГАМ