Last news in Fakti

16 Март, 2023 13:05 2 353 2

SsangYong "възкръсна" и представи електрически кросоувър

  • ssangyong-
  • torres-
  • електромобил-
  • кросоувър

Torres EVX е базиран на стандартния Torres

SsangYong "възкръсна" и представи електрически кросоувър - 1

След като SsangYong официално вече има нови собственици и съвсем скоро ще смени името си на KG Mobility, корейската компания показа раздвижване в автомобилната си част и представи изцяло нов модел с името Torres EVX. Кросоувърът е базиран на стандартния Torres, но разчита на електромотор за своето задвижване.

На пръв поглед високопроходимият модел изглежда идентичен с конвенциноалния автомобил, като залага на по-футуристичен вид благодарение на LED елементи под предния капак. За съжаление предната част е и единственото, което виждаме от кросоувъра или поне до края на месеца, когато Torres EVX трябва да дебютира на изложение в родината си.

Корейците показват и част от интериора, където виждаме дървени елементи, комбинирани с два големи дисплея свързани в общ панел. Тази конфигурация също е драстично променена спрямо стандартния модел, вероятно, за да добави още по-модерно усещане във вътрешността на кросоувъра.

Не се споделят детайли и за задвижването, но към момента знаем, че единствения електрически модел в гамата на компанията разчита на предноразположен електромотор със 190 конски сили. Той се задвижва от 55.3кВтч батерия, която осигурява до 340 километра пробег с едно зареждане. Не е изключено да видим и нова разработка, но повече за това ще разберем на 30 март, когато е планиран и дебютът на кросоувъра.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех 😆🤡🤣

    12 4 Отговор
    Айде още.бой по немските каски
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.