Last news in Fakti

12 Април, 2023 10:59 2 389 7

Подробно за най-мощното BMW правено някога

  • bmw-
  • xm-
  • label red-
  • bmw m

XM Label Red разполага със 749 конски сили и 1000 нютон метра

Подробно за най-мощното BMW правено някога - 1

Преди около половин година BMW M представи втория си самостоятелен модел в лицето на кросоувъра XM. Стандартният модел разполага с 4.4-литров бензинов осмак и електромотор, чиято системна мощност достига 653 конски сили. Още тогава от BMW загатнаха за по-мощна версия с означението Label Red със специални червени акценти и по-висока мощност.

Сега германците разсекретиха изцяло проекта и официално можем да се запознаем с най-мощното серийно BMW правено някога. Колата разчита на същата система от 4.4-литров бензинов осмак с 585 конски сили и максимален въртящ момент от 750 нютон метра в комбинация с електромотор със 197 конски сили и максимален въртящ момент от 450 нютон метра. По този начин системната мощност на автомобила достига 749 конски сили и максимален въртящ момент от 1000 нютон метра, който се разпределя между четирите колела.

Електромоторът се задвижва от 19.2кВтч батерия, която осигурява пробег от 48 километра само на ток. Според техническите характеристики, XM Label Red се нуждае от 3.8 секунди, за да ускори до 100км/ч преди да достигне до максималната скорост от 280км/ч. В електрически режим максималната скорост е 140км/ч и подобно на i4 M50, звукът, който може да чуете в автомобила е композиран от Ханс Цимер.

От BMW M са се погрижили за окачването, спирачките и дифиренциала, като също така инженерите на марката са настроили изцяло системата за стабилност и режимите на шофиране. Налични са 23-цолови джанти, както и над 50 различни цвята за купето. В интериора е заложено на червени акценти придружени с карбонови елементи и надписи XM.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех 😆🤡🤣

    4 12 Отговор
    И най важбото една ешектричка му къса шортите

    Коментиран от #3

  • 2 1111

    22 2 Отговор
    Не искам да обидя никой БМВ-ист, но... с тая червена зурла направи си е грозно отпред. Малко прекалено идва това раздуване... като прасе с червило.
  • 3 нали

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Смех 😆🤡🤣":

    за 150м. и електричката си хвърля червата - ха ха ха вадиш генератора, и отново всичко опира до бензина

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 1234

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "нали":

    Преди това червена зурла ще хвърли скоростна кутия или двигател