Last news in Fakti

20 Април, 2023 13:53 2 984 6

Volvo показа модел, който ще се конкурира с Maybach

  • volvo-
  • ex90-
  • maybach-
  • eqs suv-
  • ex 90 excellence

EX90 Excellence дебютира в Китай

Volvo показа модел, който ще се конкурира с Maybach - 1

Само преди няколко дни Maybach показа своята версия на Mercedes EQS SUV, показвайки ни най-луксозния електрически SUV на пазара. Сега изглежда има нов претендент за тази титла и той идва директно от Швеция. Става въпрос за Volvo EX90 Excellence, което дебютира по време на автомобилното изложение в Шанхай и ни разкрива най-луксозния кросоувър правен някога от компанията.

Версията Excellence се базира на стандартния електрически EX90 и единственият начин да познаете топ изпълнението отвън е благодарение на двуцветната боя и 22-цоловите джанти с отличителен дизайн. Задвижването е поверено на двумоторна система със задвижване на четирите колела. Пробегът на колата е 650 километра според китайския стандарт CLTC.

Колата е разработена с мисъл за пътниците на втория ред седалки, където две индивидуални кресла заменят стандартните седалки. Те разполагат с електрическа настройка, възглавници на подглавниците, както и масаж. Двете седалки се разделят от стилна конзола с дървен панел в която е вграден хладилник и специално отделение за парфюм с аромат по избор.

Клиентите могат да избират между тапицерия от вълна или Nordico. Въпреки че вълната изглежда страхотно, Volvo отбеляза, че тапицерията Nordico е екологична, тъй като е "създадена от текстил, направен от рециклирани материали като бутилки и биоматериали от гори в Швеция и Финландия". Към момента EX90 Excellence ще се продава само в Китай, но се очаква да бъде представен и на други пазари по-късно тази година.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    9 1 Отговор
    Чак пък толкова
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор
    Шведите върнаха ли си Volvo ❓
    Или като филма дето не бил шведски, а .....
  • 3 психо

    5 2 Отговор
    като пуснат модел да се конкурира с дачия тогава ще ме заинтересува... гъзарията не ме топли
  • 4 12345

    4 0 Отговор
    А дано, ама надали.
  • 5 аавв

    6 1 Отговор
    Волво са отлични автомобили, казвам го от опит, за съжаление последните години все повече наблягат на високия клас и изоставят по-масовите модели което ги прави недостъпни финансово за повечето българи дори да са втора ръка.
  • 6 Псижо Доктор

    5 0 Отговор
    Нерде Ямбол, Нерде Стамбул.