Last news in Fakti

24 Април, 2023 12:57 4 328 5

Колко може да вдигне новата „седмица“ на магистрала без ограничение? (ВИДЕО)

  • bmw-
  • 7 series-
  • i7-
  • 740d

Лимузината е оборудвана с 3.0-литров редови шестак

Колко може да вдигне новата „седмица“ на магистрала без ограничение? (ВИДЕО)  - 1

Новото BMW 7 Series бе представено през изминалата година, а първите доставки започнаха още преди месеци. Макар и със спорен дизайн, новият топмодел на баварците вече се среща по улиците, както в цяла Европа, така и у нас. Един от доставените автомобили е попаднал в ръцете на хората зад YouTube канала AutoTopNL, които са популярни с тестовете на автомобили по германските магистрали без ограничения на скоростта.

Именно на това е подложена и последната „седмица“ в изпълнение 40d, което крие зад себе си 3.0-литров редови шестак. Системата, която се допълва от 48V стартер-генератор е достатъчна за мощност от 299 конски сили и максимален въртящ момент от 670 нютон метра. Въпреки теглото си, ускорението от 0 до 100км/ч отнема 5.8 секунди, което макар да не е най-бързото в класа, все пак е доста прилично.

По отношение на максималната скорост, колата достига скорост от 250км/ч и дори успява да я превиши, макар и с малко. Припомняме, че това съвсем не е най-бързата модификация на лимузината и вероятно тези, които търсят повече скорост биха се обърнали към някоя от другите модификации с дизелов или бензинов двигател. За тези, които не са фенове на чак толкова високите скорости, но пък предпочитат да се придвижват тихо е налична и електрическа версия i7, която пък може да се похвали с титлата за най-мощното BMW правено някога.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро Ралито

    10 0 Отговор
    Егати тишината. Мойта баба яга с 20 да карам и бръмчи повече от туй бмв.
  • 2 Рацер

    11 0 Отговор
    Защо са намалили мощността на предния модел 740d беше 320кс
  • 3 2107

    6 1 Отговор
    Моята вдига 160 на V-та ама на бензин,кога я прехвърля и е Лада и вече не толкова ,,млада"(2004-ти набор е) и я карам вече десета година след ,като я спазарих само за 1000 лв навремето...
    Обикновенно си я карам 80-100 обаче.
    Върши работа и умиране няма!
  • 4 РУСКИНЯ

    3 0 Отговор
    ДЕНГИ НЕТ Я ХЕТЕРО РУМАНЕСКУ ОЧЕНЬ ХОРОШО ЖИД
  • 5 марка боклук

    9 6 Отговор
    Познавайки нивото на качество на марката бмв, след този "тест" колата вероятно е за нов двигател