Last news in Fakti

27 Април, 2023 11:19 3 191 6

Nio може да промени играта в Европа с този кросоувър

  • nio-
  • es6-
  • европа-
  • електромобил

ES6 изминава над 900 километра с едно зареждане

Nio може да промени играта в Европа с този кросоувър - 1

Nio показа обновена версия на своя по-малък кросоувър ES6. Обновеният модел не се различава драстично от своя предшественик и използва познатия за марката дизайн с тънки светлини под предния капак, които се пускат през деня и основни светлини под тях. На тавана са разположени сензори, които следят всичко около колата, а страничните дръжки са вградени във вратите за по-малко въздушно съпротивление. В задната част откриваме тънки светлини по цялото продължение на задната част.

Колата отново използва NT2 платформа и към момента се предлага с една единствена опция за задвижване, а именно два електромотора със системна мощност от 490 конски сили. Системата може да се комбинира с две батерии – 75кВтч и 100кВтч, а на по-късен етап ще се предлага и още по-голяма 150кВтч батерия, която ще осигурява пробег от над 900 километра с едно зареждане. Именно тази версия може да се окаже изключително важна за марката, ако достигне в Европа.

Пробегът от 900 километра, вероятно е измерен по китайския стандарт CLTC, което означава, че в Европа това ще бъде приравнено с 15% до 25% загуби, но въпреки това кросоувърът отново ще предлага изключително голям пробег в сравнение с повечето си конкуренти. Все още не е ясно дали Nio има планове да пусне модела с тази батерия на европейския пазар, но в Китай поръчките ще започнат в края на месец май.

По отношение на интериора, китайският модел предлага 10.2-инчов дисплей пред водача и 12.8-инчов дисплей в средната част. По-интересното, обаче е 201-инчовият виртуален дисплей PanoCinema, който е наличен с AR/VR oчила и представя огромен екран на 6 метра от гледащия. Колата също така разполага и с над 30 сензора, които следят околностите в радиус от 500 метра.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патурко

    4 7 Отговор
    Да Да .... И един мармот завиваше шоколад в станиол!
  • 2 Това не го разбрах

    3 4 Отговор
    "...По-интересното, обаче е 201-инчовият виртуален дисплей PanoCinema, който е наличен с AR/VR oчила и представя огромен екран на 6 метра от гледащия..."

    Коментиран от #6

  • 3 това казва всичко

    4 0 Отговор
    Колата също така разполага и с над 30 сензора, които следят околностите в радиус от 500 метра
  • 4 Фантастично

    11 1 Отговор
    евро талигите към залез отиват.
  • 5 Край

    6 0 Отговор
    Кажете сбогом на Мерцедес БМВ и Ауди. Сбогом на немската индустрия - моторът на ЕС. Светът се променя - Европа става място за туризъм със застаряващо население и добра кухня.
  • 6 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Това не го разбрах":

    Липсата на абстрактно мислене не е харектарна за хората с високо IQ, но обяснявам като за обикновени хора. Представи си ,че докато караш имаш очила , гладйки през които виждаш огромен прозрачен дисплей наложен върху това което наистина се вижда през стъклото и дисплея е на дистанция 6 метра от теб! Не можеш, но не се разстроявай, някой ден....може би!