Last news in Fakti

30 Април, 2023 12:00 7 844 11

Знаете ли коя е най-екологичната кола с ДВГ?

  • екологичен автомобил-
  • двг-
  • volkswagen

Volkswagen T-Roc беше признат за най-екологичния бензинов автомобил в света

Знаете ли коя е най-екологичната кола с ДВГ? - 1

Експерти анализираха екологичността на шест популярни автомобила в Европа въз основа на техните вредни емисии. Оценката от проучването бе публикувана на сайта на Green NCAP .

В категорията на все по-навлизащите в нашия живот електромобили, електрическият кросоувър Nissan Ariya получи пет звезди за своята екологичност. Експертите подчертават високата ефективност на зареждането на този автомобил.

Тествани бяха още Volkswagen T-Roc, Renault Austral E-Tech, Volvo XC40, Ford Fiesta и миниванът Hyundai Staria. Един от тези модели беше признат за най-екологичния бензинов автомобил в света.

Кросоувърът Renault Austral E-Tech получи три звезди в общата оценка. Това, което е интересно при новия модел на Режията е, че той получи най-високата оценка от 6.5 точки за индекса за чистота на въздуха.

Не толкова успешно се представи кросоувърът Volvo XC40, който получи обща оценка от две звезди и половина. Автомобилът получи само 2.3 точки от 10 в изследването на вредните емисии.

Хечбекът Ford Fiesta също получи общо две звезди и половина. Моделът има най-висока оценка от 5.2 точки за индекса на енергийна ефективност, но по-останалите показатели отстъпва значително

Миниванът Hyundai Staria отбеляза само една звезда за екологичност. Автомобилът получи 0 точки от 10, като възможно най-ниската оценка е присъдена заради много голям брой вредни емисии.

Тестовете показаха, че Volkswagen T-Roc постига най-висок индекс на чистота на въздуха сред всички бензинови и дизелови автомобили. Моделът получи 7.7 точки от 10 възможни.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПИЧ СИНИЯ

    6 10 Отговор
    ЗНАМ ТЪМНО СИН АМЕРИКАНСКИ ШЕВРОЛЕТ КУРВЕТ ДЖИ КЛАСА 8 СТЕПЕНЕН АМЕРИКАНСКИ ДВИГАТЕЛ ,АМЕРИКАНСКИ МУСКУЛ ОТ ДЪЛБОКИЯ ЮГ
  • 2 Вальоо

    45 11 Отговор
    VW? Тва не беше ли оная компания с онези дизелови двигатели дето.. също беше призната за най-екологичен дизел? Да не стане пак гаф само че с бензините..
  • 3 анонимен

    26 8 Отговор
    Знам най неекологичната,Тесла.
  • 4 ○|||||||○

    15 3 Отговор
    И моя Вранглер е зелен....тъмно зелен.
  • 5 Преразказ по картинка

    28 3 Отговор
    "Експерти анализираха екологичността на шест популярни автомобила в Европа въз основа на техните вредни емисии.

    Един от тези модели беше признат за най-екологичния бензинов автомобил в света."


    Ето го в друг вариант.

    Асан както си пиел ракията в кръчмата решил да организира конкурс мис свят. Направили конкурс от шестте вървежни мацки в ромската кръчма.

    Един от тези модели беше признат за най-красивата жена в света."

    ПП

    Най-екологичния модел автомобил в света и най-красивата жена в света само по някаква случайност са от семейството на организаторът на конкурса, но са избрани напълно честно и безпристрастно.
  • 6 Напълно безпристрастна класация

    14 4 Отговор
    "електрическият кросоувър Nissan Ariya получи пет звезди за своята екологичност. Експертите подчертават високата ефективност на зареждането на този автомобил.

    Тествани бяха още Volkswagen T-Roc, Renault Austral E-Tech, Volvo XC40, Ford Fiesta и миниванът Hyundai Staria. Един от тези модели беше признат за най-екологичния бензинов автомобил в света.

    Като статията започва така:

    "Експерти анализираха екологичността на шест популярни автомобила в Европа въз основа на техните вредни емисии."

    Може би затова като чуя думата експерт и специалист, които замениха до скоро на използваната дума "учени" се изприщвам. Ето най-продаваните автомобили в европа за първото тримесечие. Открийте разликите?

    Позиция модел регистрации % спрямо Q1 на 2022 г
    1 Тесла модел Y 71.683 + 173%
    2 Dacia sandero 60.202 + 27%
    3 Volkswagen T-Roc 54.960 + 50%
    4 Peugeot 208 53.336 + 3%
    5 Opel / Vauxhall Corsa 53.307 + 38%
    6 Тойота Ярис Крос 53.050 + 57%
    7 Фиат/Абарт 500 45.598 + 30%
    8 Dacia Duster 45.310 + 31%
    9 Renault Clio 44.134 + 16%
    10 Volkswagen Golf 42.903

    Освен "победителя" останалите от тази класация въобще не фигурират и в топ 10 и са подбрани така, че победителят да няма конкуренция.

    Коментиран от #11

  • 7 Турбо

    14 2 Отговор
    Класациите се правят според това кой поръчителя и кой е платил.
  • 8 Гост

    17 5 Отговор
    Те са сравнявали само емисии от ауспуха. А екологичността на един автомобил се определя от неговият цялостен отпечатък. Като започнеш от добивът на суровините за частите му, минеш през енергията за производство, та чак до рециклирането му. Имаше и такава статистика, която доказа, че дълго използваните автомобили, старите коли, са с най-малка вреда за околната среда.
  • 9 незнайко

    9 5 Отговор
    Да бе да !!! Защо изобщо сравняват това недоразумение с ВОЛВО ХС40 ?
  • 10 театрален полилей

    17 4 Отговор
    Този Фольксваген не върви на бензин, а на масло! Моторно масло!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.