Last news in Fakti

30 Април, 2023 13:05 5 333 11

Новият VW Passat ще е само комби и се разработва от... Skoda

  • volkswagen-
  • passat

Генерацията B9 ще се произвежда в Братислава

Новият VW Passat ще е само комби и се разработва от... Skoda - 1

Германският автомобилен производител Volkswagen продължава да работи върху следващото поколение на модела Passat , чиито прототипи отново бяха забелязани на пистата Нюрбургринг, където проведоха продължителни скоростни тестове.

Различни тестови превозни средства от новия модел вече бяха забелязани на пистата през есента на 2022 година. Сега, изглежда германският автомобилен производител иска да направи няколко последни корекции, преди да пусне популярното комби в продажба.

Новият Passat ще се продава изключително като комби, а ID.7 ще замени седана Passat и то само в Европа. Припомняме, че Passat беше спрян от производство в САЩ след моделната година 2022 и няма признаци, че наследникът му ще се появи отново зад Океана.

Любопитното е, че за новия модел Volkswagen поверява по-голямата част от разработката на Skoda, но това не е изненадващо, тъй като има тясна връзка между немския модел и чешкия му "братовчед" Superb.

Както Passat, така и Superb ще се произвеждат в завода на Volkswagen Group в Братислава, Словакия, оставяйки производството на електрически автомобили в Емден (Германия) и Квасин (Чехия). Имайте предвид, че Superb ще продължи да се предлага и като лифтбек, и като комби.

Изчезването на седана Passat от пазара също не е изненадващо, тъй като D-сегментът в Европа постоянно губи клиенти, защото все повече хора преминават към SUV-та. Ford Mondeo и Opel Insignia, някога популярни автомобили от D-сегмента, също вече не се предлагат, тъй като сегментът продължава да се свива.

Що се отнася до новия Passat B9, той ще бъде еволюция на съществуващия автомобил и ще се прави на платформата MQB. Той ще получи нови и по-ефективни бензинови и дизелови двигатели, проектирани да отговарят на предстоящите стандарти за емисии Euro 7.

Зареждаемите хибридни задвижвания не са потвърдени, но е лесно да се предположи, че ще бъдат част от гамата. Новият Passat трябва да бъде пуснат в продажба през септември тази година, което означава, че официалният дебют най-вероятно ще се състои през следващите няколко месеца.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ммм

    26 5 Отговор
    VW не е това което беше преди 20 години.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 7777777777

    19 11 Отговор

    До коментар #1 от "ммм":

    Кажи ми едно нещо, което да е било като преди 20 години. После помисли малко и кажи още едно нещо пт 2003та, което да е било като от 1983та. Посше помисши и сравни 1983 с 1963та. И то кво излиза, мв си написал най-безсмисления коментар на планетата. Разбира се че не ги правят като преди 20 години. Света се развива и върви на пред за добро или за лошо!

    Коментиран от #4, #9

  • 3 Пасат комби

    16 14 Отговор
    Мечтата на селянина.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 не в тоя смисъл бе идиот

    17 6 Отговор

    До коментар #2 от "7777777777":

    света се развива ама не към по-добро
  • 5 Желен кон

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "ммм":

    Особено модел Passat B3 (1989 - 1994 г)
  • 6 гого

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пасат комби":

    а мечтата на топ се лян ина като теб БМВ с резевни чати в багажника нали джндъре
  • 7 ДО БУЛГУРА

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пасат комби":

    АБЕР НЯМАШ ЛЯГАИ СИ ,ЧЕ САБАЛЯМ СИ НА ПАША
  • 8 Никси

    1 1 Отговор
    абе деца , напишете нещо от товарния трафик , тия коли ни омръзнаха и се изчерпаха вече !!!.
  • 9 Никси

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "7777777777":

    е ти не можа ли да вденеш , иска да каже човека че сегашните коли имат дизайн но нямат качество като предишните когато се правеха от инжинери а не от метачи, пазачи и сщетоводители и секле...ки!!!.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 пасат

    7 1 Отговор
    Ами той същия като стария,само ,че по грозен и по скъп. Не Благодаря.