Last news in Fakti

4 Май, 2023 13:30 15 666 33

Шестте основни недостатъка на новия Москвич

  • москвич-
  • недостатъци
Шестте основни недостатъка на новия Москвич - 1

Порталът Quto.ru проведе проучване сред собствениците на новите автомобили Москвич и проучи отзивите, оставени от тях на различни интернет сайтове. В резултат на това бяха идентифицирани шест основни недостатъка, които собствениците на новите китайски автомобили, сглобени в Русия, твърдят, че са най-неприятните в колата.

Първият недостатък, който собствениците на Москвич 3 споменават, са слабите халогенни фарове. Във версията „Комфорт“ за кросоувъра е налична LED оптика, която решава проблема, но в базовото оборудване фаровете са халогенни и са доста слаби.

Собствениците на новите москвичи се оплакват и от лоша шумоизолация. Кросоувърът няма и отопление на седалките, а някои от дилърите го инсталират допълнително. Въпреки факта, че така колата има „топла“ опция, купувачите все още се нуждаят от пълноценен „зимен“ пакет, който включва отопляемо предно стъкло и системи за дистанционно стартиране на двигателя.

Собствениците на Москвич се оплакват от видимостта през задното стъкло, през което не се вижда почти нищо, както и от ниско разположените фарове, постоянно покрити с кал от колите отпред. И последният от шестте основни недостатъка на новия Москвич е, че кросоувърът трябва да бъде обслужван на всеки 10 хиляди километра, плюс това е необходимо да премине т.нар. нулева поддръжка след първите три месеца или 3000 километра, като всичко това се заплаща отделно, а цените не са никак ниски.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сарая

    36 12 Отговор
    В0лгиH има три такива

    Коментиран от #6, #9, #15

  • 2 Русия отново под монголско робство !

    45 27 Отговор
    Нормален клозет ! Незнам как клозет може да има недостатъци ?
  • 3 Т.е.

    51 12 Отговор
    Това са си обичайните недостатъци на китайските автомобили. Неизмислени и с нужда от много ремонти.

    Коментиран от #17

  • 4 Иво

    48 12 Отговор
    С две думи класически китайски боклук. То затова и продажбите са толкова "големи". хаха

    Коментиран от #16

  • 5 метафора

    36 10 Отговор
    напънала се поднебесната и родила москвич!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Патурко

    36 24 Отговор
    Костя копейкин - късобибитков, Карбовски, Радев, Нинова, Янев и много други национални предатели и подлоги също!
  • 8 Никой

    34 17 Отговор
    Ама не пишете такива неща за руските автомобили. Те са безаналогови ,високоточни,мощни,имащи връзка с космоса, междуконтинентални автомобили. Според заместник - началника на конструкторското бюро " Алмаз Атей " инженерите са разработили нов тип автомобил за противовъздушна отбрана . Този автомобил ще бъде включен и в руските космически войски и представлява най - новото оръжие предизвикващо шок и страх в околоземната орбита включително и земята. Планира се този страхотен автомобил да бъде въведен и във военоморските сили. Движението на автомобила се осигурява " снопово " като / електрони ,протони , мезони,дори неутрални атоми и молекули /,които се ускоряват в линеен двигател ускорител до релативистки скорости или казано с други думи , до скорости близки до скоростта на светлината ,и се превръщат в своеобразни мощни автомобили. А сега, лапайте мухи !
  • 9 ЧИЧО МАНЧО

    18 5 Отговор

    До коментар #1 от "Сарая":

    ЕТО ВИЖДАШ ЛИ ХОРАТА КАК СЕ УРЕЖДАТ , ЧАК ИМАЛ 3 БРОЯ , ПЪК АЗ ЗА МОЯ СЕ ПРЕНАДАХ ВЕЧЕ , ТО КАТО ИДНО ВРЕМЕ КАК СЕ ЧАКАШЕ ЗА ЛАДА , ЩОТО МНОГО ГИ КРАДЯХА , А ПЕПИТЕНИТЕ ЗАПОРОЖЦИ НИКОЙ НЕ КРАДЕ , ОЩЕ МАЛКО ЩЕ ГИ ИЗЧАКАМ , НЕ МИ ЛИ ГО ДОСТАВЯТ РАЗВЕЖДАМ СЕ С МОСКВИЧИТЕ , ЩЕ СИ ВЗЕМА ПЕПИТЕН ЗАЗ БЕЗ РЕД , НЯМА СЕ ДААМЕ НА ТЕЗ ЛАПЕТА ДА НИ СЕ ПОДИГРАВАТ Я , ПРАЙМЕ СТРУААМЕ ТРЯБВА ДА СМЕ ВИНАГИ ПЪРВИ , ТОЗ НАЛИ В РАДЙОТО НАЧКА ВОЛГАТА , УРЕДИЛ ДЕ С ТРИ МОСКВИЧА , Е ЩО НЕ СИ КУПИ ВОЛГА ТА ДА ТИ ПОХОЖДА НА ИМЕТО !!!😛😄😃😀😂😂😂😃😄😛.
  • 10 СМЕХОТЕРАПИЯ😁

    19 8 Отговор
    ТОЧКА ШЕСТ...
    ДА СЕ РАЗБИРА...НА ВСЕКИ 10 000км...
    КУПУВАМ НОВ МОСКВИЧ ЧАЙНИК..😁
  • 11 Аз зная един недостатък,

    24 8 Отговор
    но е много важен - ТОВА НЕ Е МОСКВИЧ , а китайски автомобил прекръстен от тия пияни некадърници!
  • 12 СЗО

    20 4 Отговор
    Явно китайците са направили достоен заместник на стария москвич.
  • 13 МИСЛИ

    25 11 Отговор
    Те тия неща ги има и в европейските коли, пакета зима винаги е опция, ниските класове винаги са с халогени фарове и повечето СУВ не може да видиши нищо отзад и не само СУВ тъй че е
  • 14 Къде е JAC?

    14 1 Отговор
    JAC е на 71-во място сред китайските автопроизводители.
  • 15 Пасито

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сарая":

    Па им а пет трАбанта .
  • 16 Бре бре

    9 10 Отговор

    До коментар #4 от "Иво":

    Казал го този дето последното му ново въведение е чушкопек за три чушки . То и чушките му китайски.

    Коментиран от #24, #25

  • 17 Бахур рахал

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Т.е.":

    Ваг имат най боклучивите фарове .
  • 18 Като глупаци...

    14 5 Отговор
    Не пали рано сутрин, първи недостатък .
    2 ри. чакаш го 10 г да го пройзведът.
    3 ти,. Гасне в движение и не мърда. ...............
  • 19 Революция 97.

    7 4 Отговор
    Нооо са убави .....хахах. дайте парата и ще ги видите слет 10 г. Па може и да не ги види е като новият АЕЦ дето ни постройха.......3557
  • 20 Тодор. Живков.

    14 3 Отговор
    Старийо си е по убав другари. Тоя е малко недоклапан ми се вижда.

    Коментиран от #31

  • 21 Моя милост

    10 12 Отговор
    Детските болести на всяка нова кола. Станахме прекалено претенциозни.
  • 22 Жоро

    6 6 Отговор
    Китайски боклук кръстен в Ватнешка Кочина :D И то открити недостатъци при продадени 500 броя....Кой знае ако им се случи да продадат 1000 Москве сигурно ще викат Вова П.....Р да ги дърпа до автоморгата :D :D
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Жоро

    4 6 Отговор

    До коментар #16 от "Бре бре":

    Ами Копейкин Късометражен чушкопека е българско изобретение :D А китайското Москве има да ни гони....Едни чушки не можеш да изпечеш на него,и за това не става :D :D
  • 25 Развийш ли

    13 2 Отговор

    До коментар #16 от "Бре бре":

    Почти всяко семейство живеещо в града имат чушкопек а не Москвич Чушкопека откъдето и да гопогледнеш е супер полезен докато Москвича е станал за майтап на целия свят
  • 26 Антонинус Пиус

    8 4 Отговор
    Това няма да спре истинския путинофил да си купи, той подкрепя Русия с всички средства. Ако още нямате, купете си, за да подкрепите Русия.
  • 27 Бай Х

    9 6 Отговор
    През 1925г.Фюрера е в Мюнхенския затвор итам пише Моята Борба,в която споменава,че ,,... руснаците са толкова непълноценна нация,че още 100г.няма да могат да направят автомобил,който да се движи нормално!". И май ще се окаже прав !!!
  • 28 ПСР

    8 1 Отговор
    А изобщо,"достатъци"притежава ли?Сигурно,"топлата"версия е оборудвана с ръчно управляема бензинова печка,взаимствана от ЗАЗ навремето.
  • 29 Г-н Ангелов

    6 3 Отговор
    Ако бяха само шест недостатъка с радост бих си я купил. Но реалността е по-близо до 600...
  • 30 Чудя се

    6 3 Отговор
    Кой автомобил нисък и среден клас има отопление на седалките и на предното стъкло? От високия клас колко имат такива екстри?
  • 31 ЧИЧО МАНЧО

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Тодор. Живков.":

    ХОРАТА СА КАЗАЛИ , КАРАЙ НОВО ПЪК МИ ХВАЛИ СТАРОТО , И С НЕГО ЩО СЛУЧКИ ИМАХ , АКО ЗНАЕШЕ ДА ГОВОРИ , ЦЯЛА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ОТ КНИГИ В БАН ЩЕШЕ ДА ИЗДАДЕ , СТАРИЯ ЧЕРВЕН МОСКОВЕЦ !!!!😃😛😁😄😂😀😁😃😃😛😁😄😂.
  • 32 Ихтиандър

    1 2 Отговор
    Абе хора, вие луди ли сте. Колко от вас са карали Москвич. Аз съм карал Москвич 2140.....Не искам тук да давам характеристики, само ще кажа, че това беше една абсолютна бракма. Спомням си когато пияниците изкараха новия Москвич Алеко.....Много, ама много приказки, и народа зажъднял за коли запаочна да купува....След месец Мототехника ( това беше един от малкото сервизи) беше пълна с дефектирали Москвичи. Някои от тях така и не бяха оправени. Тогава някои журналисти писаха за проблема. Разбира се някогашните русофили ги обвиниха в продажност и някои бяха уволнени. Та такива работи с новите Москвичи.
  • 33 Всъщност

    1 1 Отговор
    Старият Москвич беше яка машина. Единственото му слабо място беше сглобката на скоростната кутия - оста на блока зъбни колела за задната предавка беше набит в корпуса и от там прокапваше масло. Моят беше минал над 1000 км без капка масло в скоростите и не му стана нищо. Долях масло и толкова.

    А по-горе споменатите недостатъци са просто липсващи глезотии. Колата, която карам в момента, западно производство, е без отопляеми седалки и без ел. подгрев на предното стъкло. Хечбек вариантът ѝ също не е с достатъчно голямо задно стъкло и не може да се каже, че има голяма видимост през него. Фаровете са не по-високо монтирани от на китайския "Москвич" и са с халогенни лампи. Това не пречи този модел да е един от най-срещаните в България, а когато беше пуснат в продажба преди години, беше обявен за колата с най-революционен дизайн. И последно - в автомобилите екстрите са хубаво нещо, ама няма да са от полза, ако колата не може да върви. Което означава, че трябва да се гледа с какъв двигател са, с какви скорости, с какво окачване и каква защита осигуряват при сблъсък. А китайските коли се ползват от повече от половината население на Земята, така че клиентите им ясно показват става ли нещо от тях или не. Вие си карайте немските дръгели на по 20+ години и се правете на баровци. В циганските махали сигурно цъкат с език подир вас...