Last news in Fakti

25 Май, 2023 15:44 2 835 7

Aston Martin DB12 дебютира без V12 (ВИДЕО)

  • aston martin-
  • db12-
  • v12

Компанията използва 4.0-литров осмак на Mercedes

Aston Martin DB12 дебютира без V12 (ВИДЕО) - 1

Aston Martin даде началото на нова ера от луксозни и мощни автомобили с изцяло новия DB12. От компанията описват спортното купе като първия „супертурър в света“ и на практика ни представят една осъвременена версия на DB11, който бе представен през 2016 година. Моделът също така отбелязва и 110-тата годишнина на компанията.

Може да познаете DB12 по още по-голямата решетка с типичните за марката форми, както и по новите фарове, разположени по продължението на предния капак. В долната част откриваме и ясно изразен сплитер с отвори за въздух над него. Останалите разлики с предшественика са новите по-тънки огледала и новия надпис Aston Martin в задната част.

Джантите също са нови с размер от 21 цола и от британската компания поделят, че вече са с 8 килограма по-леки в сравнение с 20-цоловите при DB11. Гумите са специална разработка на Michelin с пяна във вътрешността, която намалява шума с до 20%.

Интериорът е преработен изцяло с 10.25-инчов екран пред водача и изцяло нов волан със сензорни бутони. В средата на таблото е разположен екран със същия диагонал, а точно под него откриваме и физически бутони за климатика и други от екстрите на колата.

Под капака вече работи бензинов осмак от Mercedes с позната кубатура от 4.0 литра и мощност от 680 конски сили. Въртящият момент достига 800 нютон метра, а ускорението до 100км/ч отнема 3.6 секунди. Максималната скорост е 325км/ч, а трансмисията е автоматична с осем предавки.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без двигател - флинстоундрайв

    4 10 Отговор
    Собствениците могат или да го дърпат или да го бутат.
  • 2 Смех

    5 9 Отговор
    Фалшива марка двигателите на мерседес които са ребрандирани Ренаулт във Формула 1 двигатели Хондъ каква кола е това какъв астън мартин
  • 3 Вредна емисия

    3 1 Отговор
    Четири литров двигател, но поне боята е зелена.

    Коментиран от #4

  • 4 Асд

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Вредна емисия":

    Зелената боя е наследство от историята на Астън Мартин, от времето когато във Формула едно отборите са представлявали държавите си. И всеки отбор е бил в т.нар. национален цвят -за Великобритания зелено, Германия сиво, Италия червено.

    Няма общо с еко простотиите.

    Коментиран от #5

  • 5 Риши сунак

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Асд":

    Каква Великобритания представлява тос бранд с китайски инвеститори ребрандиран двигате от рено на Мерседес и двигатели Хондъ във Формула 1

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Е46ца

    1 4 Отговор
    Карах вече такъв , не върви.Натискаш то не върви.Куца работа.Повече такива коли няма да купувам.