Last news in Fakti

26 Май, 2023 08:43 1 777 5

Новите „фордове“ ще използват порт за зареждане на Tesla

  • ford-
  • tesla-
  • зарядна станция-
  • порт за зареждане

От следващата година собствениците на електромобили на „синия овал“ ще могат да зареждат на суперчарджъри

Новите „фордове“ ще използват порт за зареждане на Tesla - 1

По време на събитието Twitter Spaces, изпълнителният директор на Ford – Джим Ферлей и изпълнителният директор на Tesla – Илон Мъск, обявиха интересна новина за собствениците на всички електромобили с марката Ford и техните потенциални клиенти. Всички нови модели на американците ще оборудват с порт за зареждане NACS, който до момента се използваше само от Tesla.

Това означава, че собствениците на електромобили Ford ще могат да се възползват от цялата зарядна инфраструктура на Tesla в САЩ и Канада, без нуждата от адаптер. По-интересното е, че от Ford обещават и ефективното използване на досегашните стандарти за зареждане, което означава, че колите ще бъдат с няколко порта за зареждане или че всеки един от тях ще пристига с адаптер, за да се случва това.

"От началото на следващата година клиентите на Mustang Mach-E, F-150 Lightning и E-Transit ще имат достъп до зарядните устройства чрез адаптер.През 2025 г. Ford ще предложи следващо поколение електромобили с вграден конектор по Северноамериканския стандарт за зареждане (NACS), което ще премахне необходимостта от адаптер за достъп до Superchargers на Tesla. Мрежата Supercharger на Tesla има отлична надеждност, а конекторът на NACS е по-малък и по-лек. Като цяло това осигурява по-добро преживяване за клиентите."

Към момента изглежда, че мярката за използването на новия стандарт засяга само САЩ и Канада и Ford ще продължи да използва досегашния стандарт за автомобилите си в Европа, включително и тези които се продават у нас.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Продаденият!

    1 7 Отговор
    Кой е най-добрият Форд?

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Продаденият!":

    Форд или ГМ ще бъдат изкупени от Тесла до няколко години , само още малко да им падне цената , не че сега е много висока , ама и нищо не става от заводите им , просто за им се взема клиентелата ! И няма да купи и двата само защото антимонополното законодателство в САЩ не позволява !! Форд в момента струва по-малко от Туитър , който Мъск купи с джобните си пари ! Направете си сметка
  • 3 Яяяяя

    1 1 Отговор
    Както при GSM-те зарядните за коли трябва да се унифицират! Смешно е заради един щепсъл!
  • 4 Бен тен

    1 0 Отговор
    В половин Европа суперчарджъра на Тесла е отворен за всякакви електромобили , а не само за Форд като в Америка. Така че написаното в последното изречение на статия не е вярно .
  • 5 Койчо

    1 0 Отговор
    Между другото начина по който е поднесена статията не става ясно значимостта на това събитие .
    Форд са клекнали на Тесла и са се примолили да им ползват за идната инфраструктура.

    Това е първо пълно признание от стогодишен автопроизводител за нивото на зарядната мрежа на Тесла и за това че другите мрежи не стават . Както и признание за това че самите Форд не могат да изградят подобна мрежа в обозримо бъдеще .