Last news in Fakti

2 Юни, 2023 10:56 2 210 1

Volkswagen показа по-дългия ID.Buzz с по-голяма батерия

  • volkswagen-
  • vw-
  • id.buzz-
  • батерия-
  • дълга версия

Бусът е пораснал с 250мм по отношение на междуосието

Volkswagen показа по-дългия ID.Buzz с по-голяма батерия - 1

Volkswagen ID.Buzz дебютира през 2022 година като до момента той се предлагаше само с една дължина в товарна или пътническа версия. Още тогава германската марка сподели, че по-напред във времето ще видим и по-дълга версия носеща префикса LWB, зад който се крие означението Long Wheel Base. Ето, че този ден дойде и от Volkswagen официално ни показаха по-просторния електрически бус.

На практика той не се различава от стандартната версия с изключение на увеличеното с 25см междуосие, което вече достига до 3.24 метра. Заедно с междуосието е увеличена и цялостната дължина на буса, която вече е 4.96 метра. Увеличеното междуосие е съсредоточено в зоната на плъзгащите врати, които вече са близо 20см по-дълги от преди.

Всички тези промени влияят положително на мястото в интериора, където вече можем да открием и трети ред седалки или обем от 2469 литра за багажника при сгъване на всички седалки. В интериора е налична и нова инфотеймънт система с 12.9-инчов дисплей и обновен софтуер. Нов е и панорамният покрив с площ от 1.5 квадратни метра, както и стъклата върху задните врати.

Друга важна промяна е добавянето на нова батерия с капацитет от 85кВтч, която ще се предлага заедно със стандартните до момента 77кВтч акумулатори. От компанията не разкриват повече подробности за версията с по-голяма батерия, но знаем, че тя ще е налична и с нов електромотор върху задната ос, който генерира 282 конски сили и 560 нютон метра. Налично е и бързо зареждане с до 200кВ, което позволява заряд от 10 до 80 процента в рамките на 25 минути.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    3 3 Отговор
    Тия са жалки.Сега разбирате ли драги зрители какво правят РАМ с новият си пик ъп.Не увеличават площта на пода на колата от там и броят клетки в батерията чрез удължаване на нейната дължина във версия пик ъп а ми са намерили начин те или техните батериини поддоставчици за увеличаване на Енергийният капацитет чрез повишаване на енергийната плътност в единица площ а това означава Техническа РЕволюция както изобретяването на парната машина и на двигателят с вътрешно горене от Рохас във Франция.
    А ФВ нищо не са направили 85квтч капаситет е нищо смешно е за такъв голям кутук