Last news in Fakti

9 Юни, 2023 11:22 2 241 4

Porsche показа спортната кола на бъдещето

  • porsche-
  • mission x-
  • taycan-
  • 718-
  • cayman

Mission X Concept за момента няма да влиза в серийно производство

Porsche показа спортната кола на бъдещето - 1

Както ви разказахме и по-рано тази седмица, Porsche отбелязва своята 75-та годишнина през 2023-та и част от празненствата включват дебюта на един много специален модел. Mission X ни показва спортната кола на бъдещето, която разчита изцяло на електричество за своето задвижване. Към момента това е само концепт, но няма да е изненада, ако съвсем скоро видим и серийна версия с подобни характеристики и дизайн.

Целта на Porsche е да запази своя образ на лидер по отношение на спортните автомобили, като за целта подобри рекорда за най-бърза серийна кола на Нюрбургринг. За целта Mission X трябва да се справи с време от 6:35.183 поставено от Mercedes AMG-One преди около година.

Германците смятат да постигнат това с подобряване на притискателната сила на колата, която да надмине тази при 911 GT3 RS, а също така да подобри и съотношението между килограми и конски сили като го направи около 1 килограм на конска сила. Това означава или много мощност или много ниско тегло, а защо не и комбинация от двете. Няма официални данни за това какво е теглото на Mission X, но според някои то ще бъде около 1500 килограма, точно колкото и мощността.

За сметка на това знаем, че колата е с дължина от 4.57 метра, ширина от 1.99 метра и височина от 1.2 метра. Това прави Mission X по-късо от 918 Spyder, но и по-широко с почти същото междуосие от 2.73 метра. Дизайнът на колата е футуристичен с препратки към състезателните коли от Льо Ман, както и отварящи се нагоре коли, които според много са липсвали досега на Porsche.

Подобно на 718 Cayman, където двигателят е точно зад седалките, тук батериите заемат тяхното място. Това е направено за по-добро разпределение на теглото и центъра на тежестта. От Porsche разкриват, че Mission X ще използва 900-волтова архитектура, която ще позволява два пъти по-бързо зареждане от това при Taycan.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жерар Дьожарден

    2 4 Отговор
    Какъв Ле ман бе германски колхозници и там Феррари ви бие спокойно.
  • 2 НОВИНИТЕ 🚝

    1 3 Отговор
    Тоест бъдещето според PORSCHE е на ток.
    Не е само според Порше, ами според всички

    Коментиран от #4

  • 3 Живанши

    2 0 Отговор
    Много жалко, че няма да влиза. Такива поршета харесвам. Не изтърканите жабешки бутчета дето бълват.
  • 4 2534

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "НОВИНИТЕ 🚝":

    убуу ама тока е в Русия