Last news in Fakti

10 Юли, 2023 12:30 2 820 2

Mazda CX-60 се справи отлично на „лосовия тест“ (ВИДЕО)

  • mazda-
  • cx-60-
  • лосов тест

Кросоувърът премина предизвикателството със скорост от 77км/ч

Mazda CX-60 се справи отлично на „лосовия тест“ (ВИДЕО) - 1

Mazda CX-60 дебютира преди около година, a през април екипът ни имаше възможността да е едни от първите, които сядат зад волана на кросоувъра. Сега тази възможност имаха и испанските ни колеги от km77, които в типичното си амплоа показаха колко стабилен е кросоувъра с така наречения „лосов тест“.

Колата е оборудвана с 3.3-литровия дизелов шестак с мощност от 254 конски сили и задвижване на четирите колела. Конкретният автомобил е с 20-цолови джанти и гуми 235/50, които са стандартни за най-високото ниво на оборудване – Takumi. Освен този двигател, европейската версия се предлага и с бензинов плъг-ин хибрид, който използва за основа 3.0-литров двигател.

Връщайки се отново на „лосовия тест“, колата успява да го премине със скорост от 77км/ч, което е изключително добро постижение за кросоувър от този клас с оглед на теглото и високия център на тежестта. Водачът уточнява, че CX-60 не е особено „гъвкав“ при резките завои, но това едва ли е изненада за някой.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Куку

    16 0 Отговор
    Следващата ми кола...ще бъде cx-60. Сега съм с 6 2.5 бензин и съм много доволен! Вече стана на 7 години никакви ядове..
  • 2 Така е

    2 2 Отговор
    Дали са си оправили небесно-активните дизели, защото при последното поколение имаха много и много сериозни проблеми с тежки дефекти. Само G-бензиновите са сполучливи.