Last news in Fakti

1 Август, 2023 13:48 9 645 7

VW патентова ново лого

  • vw-
  • volkswagen-
  • gti-
  • gtx

Обновената емблема вероятно ще се използва в бъдещи електрически модели

VW патентова ново лого - 1

През 2019-та година Volkswagen анонсира появата на ново наименование за спортните електрически модели на марката. През тези 4 години вече видяхме няколко такива модела, носещи означението GTX, препратка към оригиналното GTI наименование, но с поглед към бъдещето. През изминалата година се появиха слухове, че GTX наименованието ще бъде оставено на заден план, но това не бе официално потвърдено от германците.

Сега изглежда тези слухове се появяват отново на дневен ред, след като колегите ни от motor1 публикуваха снимка от германското патентно дружество на което се вижда нова емблема на иконичното GTI лого. Шрифтът остава същия за първите две букви от съкращението, но последната буква “I” вече е с нова форма на светкавица.

Тази промяна изглежда е насочена към бъдещите електрически автомобили на марката, които може би също ще използват означението GTI и ще оставят на заден план GTX. Това няма да е изненада, тъй като от Volkswagen планират да се откажат от конвенционалните двигатели в Европа само след няколко години, което на практика ще остави в миналото легендарното GTI означение. Подобна промяна в емблемата може да позволи на германците отново да използват това означение, макар и да губи първоначалния си Grand Touring Injection смисъл.

Не е изключено от Volkswagen да заложат на новото лого и за хибридните наточени модели, като оставят в обръщение GTX логото, само за колите на ток. Ако това се случи, то GTE префиксът ще остане в историята.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилот на Ферари

    19 4 Отговор
    Голям праз.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 На всяка

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пилот на Ферари":

    манджа - мерудия си...
    Каква Алфа караше...???
  • 3 ТаУмВзе

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пилот на Ферари":

    Да не би да си пилот на хуяд ми?!!
  • 4 ТоТе

    11 1 Отговор
    То европейските производители се затриват и изнасят производства зад океана, голямо значение има логото като кораба потъва. Това е все едно Титаник и да е искал да се прекъсти в Ледник докато е потъвал...
  • 5 Реалист

    9 2 Отговор
    Квото и да си закачат просто бавно но славно загиват.
  • 6 Мечока

    12 2 Отговор
    Ей сега му е времето някоя фирма да се наложи на пазара с истински двигатели

    Коментиран от #7

  • 7 ДАЛИ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мечока":

    Дали могат да изкарат нещо по-добро от IPM-SynRM двигателите или
    DARK MATTER двигателя в Koenigsegg Gemera: корпус от кован въглерод, 38 санта диаметър, 39 кг, шест фази, 800 коня, 1250 нютона?