Last news in Fakti

16 Август, 2023 14:06 8 316 4

Това са най-добрите коли за високи шофьори

  • коли-
  • проучване-
  • шофьори-
  • високи шофьори

Consumer Reports посочи най-добрите автомобили

Това са най-добрите коли за високи шофьори - 1
Снимка: Shutterstock

Американското издание Consumer Reports проучи предпочитанията на шофьорите с ръст над средния и публикува списък с автомобили, които са удобни за управление. По време на тестовете в които са участвали шофьори с различен ръст, те е трябвало да оценят колите по няколко основни параметъра свързани с мястото за главата, колената и разстоянието до волана. По този начин експертите са достигнали до заключението, че SUV моделите са по-подходящи за високи хора.

В този ред на мисли, спортни автомобили в класацията няма, като най-спортният според изданието е Porsche Cayenne. Списъкът се допълва още от Audi Q3, Volkswagen Atlas Cross Sport и Honda Pilot. В него са включени и седаните - Audi A8 и A6, както и миниванът Honda Odyssey. BMW Серия 2 Gran Coupe, Subaru Legacy и Forester, Kia Soul също са подходящи за високи хора.

Това не е първата подобна класация, която Consumer Reports публикува. Подобен списък на автомобили за хора с висок ръст беше съставен преди две години. Тогава за шофьори с висок ръст изданието препоръчваше BMW 7-Series, Porsche Cayenne, BMW X5 и X7, Audi Q7, Honda Pilot, Genesis G90, Volvo XC90, Audi A8 и Range Rover.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МВР

    13 3 Отговор
    Тези модели и за пияни шофьори са най подходящи,защото за да не им ги конфискуваме ще трябва да измислим нещо голямо.
  • 2 Пилонът на Рожен

    18 0 Отговор
    Най-подходящите са кабриолетите и моделите с шибидах. А за още по-всоките - градския транспорт.
  • 3 Ганьо

    3 1 Отговор
    Ако има бюджет за подобни проучвания и аз ще се включа. Май не трябва много акъл за подобно нещо
  • 4 Дзверо

    6 0 Отговор
    А по коя логика ги няма големите мерцедеси!?