Last news in Fakti

18 Август, 2023 19:05 1 915 3

Бивши инженери на Tesla твърдят, че автопилотът не е проектиран да се справя в някои ситуации

  • tesla-
  • model 3-
  • model y-
  • model s-
  • автопилот

Потвърждението идва от съда

Бивши инженери на Tesla твърдят, че автопилотът не е проектиран да се справя в някои ситуации - 1

В съдебно дело във Флорида се твърди, че мъж е починал в резултат на използването на автопилота на Tesla, тъй като компанията не е "отстранила известен проблем" в софтуера. Множество инженери потвърждават в съдебните документи, че той не е бил проектиран така, че да избегне въпросното произшествие. Въпреки това семейството обвинява Tesla за смъртта на своя близък.

Този случай не е нов. Той е от май 2019 г., когато шофьорът Джереми Банър загина, след като се удари в широката камион със своя Model 3. Той е включил Autopilot 10 секунди преди удара в камиона и не е успял да избегне произшествието по неизвестни причини. Новото днес е разкритието, че двама инженери са признали през 2021 г., че софтуерът не е бил проектиран така, че да избягва подобни произшествия.

Един от инженерите е цитиран от Bloomberg да казва, че ако "има напречно движение или потенциал за напречно движение, Autopilot по това време не е бил проектиран да го открива". Това изявление и подобно изявление на втори инженер по същото време се отчитат като осъждане на това, че Tesla не е изпълнила задълженията си. По време на инцидента с Банер тя е знаела, че през 2016 г. е имало подобен инцидент.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    9 1 Отговор
    Автопилота на Тесла изобщо не се справя,това не може да се нарече автопилот.
  • 2 ДрайвингПлежър

    5 1 Отговор
    Не е нужно да си инженер от Тесла, за да видиш, че тая дивотия не работи въобще! Залъгалка за кинти!
  • 3 Така е

    2 8 Отговор
    Никой не спори че автопилота на Тесла е съвършен и не прави грешки. Но засега няма автопилот който дори да се доближава до него по възможности.

    Изгледайте това видео и предложете някой автопилот на друга компания която може да измине този или подобен маршрут? Ще е катастрофирал още на първото кръстовище! А Тесла отдавна стига самостоятелно до произволен адрес издиктуван гласово на автопилота.