Last news in Fakti

19 Август, 2023 13:00 3 154 8

Tesla под наем се вряза в пекарна, шофьорът обвинява колата

  • tesla-
  • model s-
  • катастрофа

Зад волана е бил 59-годишен мъж

Tesla под наем се вряза в пекарна, шофьорът обвинява колата - 1

Tesla Model S отново влезе в новините с катастрофа, след като електромобилът се вряза в пекарна в Хонконг. За съжаление при инцидента са ранени шофьора и служител, който е бил вътре. Според информацията тъмночервеният Model S P85D се е блъснал в магазина на първия етаж в Skyline Plaza в 13:07 ч. в сряда. На 59-годишния шофьор е оказана медицинска помощ за леки наранявания по лицето и краката, докато 23-годишният служител в ударената пекарна е бил ранен от падащ шкаф.

Снимки, споделени в социалните медии, показват, че колата е претърпяла значителни щети, а приблизително половината Tesla-та е в пекараната.Според местни медии, колата е взета под наем, а 59-годишният водач е седнал зад волана малко преди катастрофата. Докато местните власти продължават да разследват катастрофата, The Standard твърди, че шофьорът е казал на полицията, че автомобилът се е ускорил сам, въпреки че той е натиснал педала на спирачката.

От Tesla все още не са споделили официално становище по случая, но не е изключено компанията да започне собствено разследване, заедно с това на полицията.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъск

    11 17 Отговор
    Старите 85-ци нямат автопилот, спирачките на всички модели и години са на цилиндър и хидравлика. Всеки може да го види.
    Чичото се е качил за пръв път на 500 коня и 100 за 4 сек. и се е ошашкал. Както винаги логовете ще покажат, че в паниката спирачка не е пипана
  • 2 Мъск

    6 12 Отговор
    Всички партенки идват от Китай. Гига Шанхай им бърка в джигеpа.
    15 години ни вест, ни кост от китаеца и изведнъж анджак! Теслата стана много лоша и опасна.
    Що не се засили у някое дърво, а гледа на меко с публика?
  • 3 Тапа Нар

    22 4 Отговор
    Не се излагайте, последните тесли имат невронен интерфейс, който е прочел мислите на шофьора, направил е предикшън кога ще е гладен и колко опашка има по това време, и е взел най-доброто решение

    Коментиран от #6

  • 4 Гост

    13 5 Отговор
    В Тесла не се качвам.Кола за самоубийци.
  • 5 Така е

    8 3 Отговор
    Или се самозапалва, или се врязва, или други по-малко вълнуващи екстри предлага. Затова е скъпа придобивка. Но тестващите са авантюристи и това им доставя удоволствие.
  • 6 Никси

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Тапа Нар":

    аз пък си помислих че шофьора е включил колата на система пешеходец ,и тя сама се отправя към пекарната да си напазарува, я хляб , банички , пици и тн., представям си ако тръгне да кара по тротоари , градинки и алеи , в някое детско кътче с пързалка , теслата може да иска да се проба на пързалката или катерушката и накрая в пясъчника да се изтъркаля !!!😙😉☺️😊🙂😂😁😙😇😁😁😁.
  • 7 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 0 Отговор
    Ами, ако шофьора лъже?
    Или, ако си е мислил, че натидка спирачката, а е натискал газта.

    Според мен спирачната система на автомобилите трябва да отговаря на много изисквания за безопасност и за работа начин на ранота за да бъде пуснат автомобила в продажба. Спирачбата система би трябвало да е независима от есички други системи. Спирачката би ърябвало да работи и да спира автомобила, дори и да е блокирал педала на газта и двогателя да е на максимална мощност.

    На този шофьр трябва да му вземат книжката поне за половин година. Опасен е за околните, трябва да премисля начина си на шофирано и дори да премисля дали да не се откаже да шофира завинаги.

    Коментиран от #8

  • 8 По принцип

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    още в старите учебници по автомобили и кари се казва, че силата на спирачната уредба трябва да превишава силата на двигателя 3 до 4 пъти!!!