Last news in Fakti

25 Август, 2023 10:03 3 560 2

VW отговори подобаващо на кемпера на Ford

  • vw-
  • volkswagen-
  • концепт-
  • t7-
  • бус-
  • кемпер-
  • california

Германците представиха T7 California Concept

VW отговори подобаващо на кемпера на Ford - 1

Вчера ви разказахме за новия кемпер на Ford базиран върху Transit, който дебютира по време на изложението за каравани в Дюселдорф. По време на същото изложение, но по-рано днес, Volkswagen също показа новия си кемпер, базиран върху последното поколение Volkswagen T7 с традиционното име California. Засега кемперът носи и добавката Concept, но това ще се промени през 2024-та, когато ще видим серийната версия, вероятно без особени промени.

Голямата новина е добавянето на втора плъзгаща се врата от лявата страна на буса. Предишните версии разполагаха с кухня по продължение на фиксираната страна и все още ще я намерите там в T7 California Concept. Инженерите на Фолксваген обаче са я избутали достатъчно назад, за да създадат пътека за преминаване зад предните седалки. Благодарение на това печката, мивката, хладилникът и чекмеджетата вече са достъпни както отвън, така и отвътре. Включена е и газова печка, а отвън е наличен 230-волтов контакт.

С добавянето на втората плъзгаща се врата VW обявява новата California за тризонов концептуален автомобил. Първата зона съществува от дясната страна, където пътниците могат да влизат и излизат за ежедневните си задължения през седмицата, както се прави със стандартен бус. През почивните дни тази зона се превръща в открита шатра с тента, която се простира навън. Третата зона е от другата страна на кемпера, която вече е достъпна през новата плъзгаща се врата и е с друга тента за готвене и хранене.

Между тях се намира втора зона, където кухнята е разположена между предните седалки, които се въртят на 180 градуса, и задната седалка, която се превръща в легло. Седалките също могат лесно да се свалят, за да се осигури допълнително пространство, и, разбира се, има алуминиев покрив с повдигащ таван. Той е снабден с LED светлини и USB контакти за захранване и се управлява от многофункционален таблет в задната част на буса. Той командва всички функции на микробуса и информационно-развлекателната. Същото може да се случва и с телефон и инсталирано приложение.

Това е първият модел в семейството на California, който предлага plug-in хибрид. Въпреки че VW не предлага конкретни подробности за кемпера знаем, че стандартният Multivan T7 eHybrid обединява 1,4-литров двигател с един електромотор, за да генерира обща мощност от 215 к.с., и може да измине до 50 километра с пълно зареждане на батерията.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    3 3 Отговор
    За по малко пари Рено трафик същото.
  • 2 Знайко

    5 0 Отговор
    Еми пак не става за семейство-къде ще спят децата? Или бащата на дюшек под едната тента, майката на дюшек под другата тента , а децата на леглото? Ако сме двама влюбени тийеджъри дали имаме кинти да си го купим? Концепцията е за много тесен кръг клиенти.