Last news in Fakti

28 Август, 2023 10:00 7 905 7

Това BMW 7er постепенно се превръща във... Волга!

  • волга-
  • газ 21-
  • bmw-
  • 7er-
  • тунинг
Това BMW 7er постепенно се превръща във... Волга! - 1

Този доста необичаен автомобил е създаден в Мижхиря, Закарпатска област. Цялостно преработеното возило отпред силно прилича на Волга ГАЗ-21, но в профил ясно се вижда, че това е седан BMW 7 Series от 90-те години. По-конкретно става дума за баварска "седмѝца" с вътрешнозаводски индекс E38.

Това BMW 7er постепенно се превръща във... Волга!

Към момента уникалният проект е изпълнен на 70% и сега предстои да бъде финализиран. За основа тунинг специалистите взимат седан BMW седма серия E38 от 1998 година, но донорът на предната част е от първото поколение на Волга.

Радиаторната решетка, броните и фаровете са заимствани от ГАЗ-21. Вижда се още, че при това BMW Серия 7 са сменени предния капак, този на багажника, предните и задни калници.

Това BMW 7er постепенно се превръща във... Волга!

Интериорът още не е завършен, но се вижда, че за декорацията му са използвани кожа и дърво, а оборудването на съветско-баварската кола включва климатроник, електрически седалки, централно заключване и ESP.

Тунингът обаче не засяга двигателя. Седанът е оборудван с трилитров бензинов шестак с мощност 218 к.с. и с петстепенна автоматична скоростна кутия. Декларираният пробег на автомобила е 254 000 км, а въпросният хибрид между Волга и BMW е оценен на 5000 долара.

Това BMW 7er постепенно се превръща във... Волга!


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Танко

    16 1 Отговор
    Интересно, в Германия, дали има волга, която се превръща в BMW?

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Танко":

    Защо само в Германия , то в Раша няма кой да прави такива простотии , освен ако някой не му плаща здраво за това !! И е ясно кой и защо би плащал за такава простотия !!
  • 4 Оѝоѝоѝ

    13 2 Отговор
    Това BMW 7er постепенно се превръща във...шевролет от 57 г.
  • 5 Олигофрен

    4 3 Отговор
    Кога точно през 1998 година е монтиран архаичният вече М60В30 (от предишната "седмица", който след 1996 не може да бъде видян в никоя "баварка") и кога през 1998 година монтират кастофон с "умрел" борд-ком-дисплей...питам аз и отговори чакам 🤨

    Коментиран от #6

  • 6 Какво да ти кажа

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Олигофрен":

    Ще си има да чакаш
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.