Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 16:50 1 860 2

„Джипът“ на Lucid ще дебютира след по-малко от месец

  • lucid-
  • air-
  • джип-
  • gravity

Премиерата ще се състои на 16 ноември

„Джипът“ на Lucid ще дебютира след по-малко от месец - 1

Днес Lucid Motors обяви датата на представянето на втория си изцяло електрически модел - кросоувърът Gravity. Lucid Gravity ще дебютира на предстоящото автомобилно изложение в Лос Анджелис на 16 ноември 2023 г., като се присъедини към седана Lucid Air, който е на пазара от края на 2021 г. Стратегията на Lucid за именуване е да използва силите на природата.

От снимката, която компанията сподели в социалните мрежи можем да видим, че кросоувърът споделя дизайнерския език на Air, което едва ли е изненада за някой. Моделът ще използва подобни форми в стила на кросоувърите, като все пак ще заложи и на аеродинамиката.

Производството на Lucid Gravity ще започне в края на 2024 г., съобщи компанията в кратка актуализация. Очаква се, че спецификациите на Lucid Gravity ще бъдат много сходни със спецификациите на Lucid Air, просто защото ще се използват същите компоненти и платформа. Вероятно ще видим версии с два и три електромотора.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джакомо

    3 2 Отговор
    Тия са пълни смешници. Още не могат да произвеждат и продават леката кола като хората , джип тръгнали да ми правят.
    Доколкото знам продават не повече от 5-6 стотин бройки месец, което за 15 годишна компания е пълна излагация. Да Лусид е основана през 2008г и до ден днешен не могат да направят над хиляда автомобила за месец. Какво се напъват джипове да правят .

    Коментиран от #2

  • 2 Факт

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Джакомо":

    Представи си за какво качество на изработката говорим значи нищо общо с теслЪ