Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 17:04 1 731 1

Tesla Model X по китайски

  • tesla-
  • model x-
  • електромобил-
  • китай

GAC Aion Hyper HT дебютира с познат дизайн 

Tesla Model X по китайски - 1

Китайската компания GAC Aion официално представи новия SUV Hyper HT само седмица след като снимки на електромобила се появиха за първи път в интернет. Той ще се продава заедно с Hyper GT и Hyper SSR в гамата модели "Hyper" на GAC Aion.

Базовата версия на Hyper HT се базира на 400-волтова архитектура и макар все още да не знаем размера на батерията, знаем, че този модел използва електромотор на задния мост с мощност 241 к.с. и въртящ момент от 355 нютон метра. GAC Aion също така твърди, че тази версия може да измине 600 км според китайския тестови цикъл.

Ще се предлагат още три версии на Hyper HT, като всички те са с по-усъвършенствана 800-волтова система. Освен това тези три модела разполагат с един и същ електромотор с мощност 335 к.с. и 430 нютон метра, който ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,8 секунди. Две от тези версии могат да изминат 670 км с едно зареждане. Пробегът на флагманския модел е увеличен до 770 километра.

Данните, публикувани от Министерството на промишлеността и информационните технологии на Китай по-рано този месец, разкриват, че Hyper HT е с дължина 4935 мм ширина 1920 мм и височина 1700 мм, а междуосието му е 2935 мм. Външният дизайн на кросоувъра е познат, като несъмнено дизайнерският акцент на Hyper HT са вдъхновените от Tesla Model X врати тип с които разполага на втория ред.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще доживеем ли?

    6 0 Отговор
    Ще доживеем ли да видим как някой европейски или американски производител копира китайска кола?