Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 16:14 1 859 2

Audi преразглежда влизането във Formula 1

  • audi-
  • f1-
  • formula 1

По план това трябва да се случи през 2026-та

Audi преразглежда влизането във Formula 1 - 1

Audi преразглежда плановете си за участие във Formula 1, съобщи немското издание Spiegel. Позовавайки се на източници от компанията майка Volkswagen Group, Spiegel съобщава, че плановете се "анализират подробно" след смяната на ръководството и мерките за намаляване на разходите.

Миналата година Audi обяви, че ще влезе във Formula 1 от 2026 г. и че е придобила миноритарен дял в Sauber Group, чийто базиран в Швейцария отбор се състезава този сезон като Alfa Romeo с двигатели на Ferrari.

Audi произвежда собствения си силов агрегат за Formula 1 в завод в Нойбург ан дер Донау, близо до централата на автомобилния производител в Инголщат. Движещата сила зад сделката бе доскорошният шеф на Audi Маркус Дюсман. В началото на септември Дюсман бе заменен от Гернот Доелнер.

Говорител на Audi заяви, че участието във Formula 1 е било съгласувано с управителния и надзорния съвет на компанията, както и с компанията майка, и че графикът остава непроменен.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дошо

    1 0 Отговор
    Пожелавам на Алуди пълен провал!