Last news in Fakti

1 Ноември, 2023 16:23 14 218 9

Запознаваме ви с VW ID.7 Tourer – комбито, което трябва да промени Европа

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.7-
  • id.7 tourer-
  • комби

Дебютът му ще се състои през следващата година

Запознаваме ви с VW ID.7 Tourer – комбито, което трябва да промени Европа - 1

Марсилия, Франция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието

Само преди няколко дни Volkswagen официално показа първи изображения на ID.7 Tourer. За незапознатите с гамата на германците, това е стилно комби базирано върху стандартния ID.7, който дебютира по-рано тази година. Това ще бъде първото електрическо комби на Volkswagen, както и един от първите подобни модели в Европа, като изключим Peugeot E-308 и Opel Astra, които също предлагат класически комбита в електрически вариант, но с по-компактни размери.

Днес екипът ни имаше възможност да се запознае отблизо с това комби, което макар да запазва традиционните форми на практичните модели, все пак е успяло да се справи и с най-големия проблем на този тип купета, а именно аеродинамиката. В сравнение с лифтбека, комбито има коефициент на челно съпротивление от 0.24 или с 0.1 повече.

Комбито е базирано на платформата MEB и може да се похвали с обем на багажника от 545 литра с вдигнати седалки или 1714 литра и почти два метра място за товарене при спуснати задни седалки.

За момента колата все още е покрита с камуфлажно фолио с пикселизирани графики, но въпреки това можем да различим познат стил. Дръжките на вратите са вградени в тях, подобно на други ID.модели, а задните светлини са свързани с бленда.

Задвижването вероятно също ще е подобно на това при стандартния ID.7, който към момента се предлага във версии Pro и Pro S. Двете модификации се задвижват от електромотор на задната ос с 282 конски сили. При модификацията Pro той се комбинира със 77кВтч батерия, която осигурява пробег от 615 километра с едно зареждане. При върховата модификация Pro S, батерията е 86кВтч и осигурява 700 километра с едно зареждане. При Pro S модификацията се поддържа до 200кВ зареждане, докато Pro модела се зарежда с до 170кВ. Комбито вероятно ще намали малко от този пробег, но очакваме от Volkswagen да пуснат и версия с два електромотора и задвижване на четирите колела.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ине

    34 3 Отговор
    Баш със 77квтч батерия ше ги напрай тес 600+км особено натоварено
  • 2 Джамбaза

    25 1 Отговор
    12 Киловата на 100 км?
    Само в баира надолу!
  • 3 Клиент

    5 2 Отговор
    Еее, хайде дее! MG5 SW EV 2020 ще стане на 4 години и даже има вече фейслифт... Карат го юнашката в Англия всякакви майстори.
    Закъде в неделя, Фауве?
  • 4 Драго

    12 1 Отговор
    Тези и другите от Германия едва ли ще променят с нещо Европа,но Китай със сигурност!
  • 5 хаха

    5 1 Отговор
    Тия комбита по принцип ги правеха за да въртят хиляди километри на седмица по Германските аутобани. Ползваха се предимно от фирмени търговски представители, които по цял ден обикаляха по клиенти. Как сега ще го правят с електричка, която никъде не може да стигне, и трябва да дремеш с часове по зарядни станции?
  • 6 промяна на европа казваш?

    10 2 Отговор
    европа ще я променят миллионите орди които прииждат от тинята на света и вие много усложливо настанявате по държавите си и харните за да има кой да ви коли после и да оправя жените ви !!! а с купчина скраб не се променя нищо !!!
  • 7 Кози

    4 1 Отговор
    Ваг отдавна е под водата, но вече започна и да се дави...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Какво

    4 2 Отговор
    ни интересуват еко фашагите, бе?