Last news in Fakti

2 Ноември, 2023 14:01 3 261 8

Ето колко струва новото Mini у нас (БГ ЦЕНИ)

  • mini-
  • cooper-
  • cooper se-
  • бг цени

Електрическият Cooper започва от 62 900 лева

Ето колко струва новото Mini у нас (БГ ЦЕНИ) - 1

Точно преди два месеца Mini представи изцяло новото поколение на своя бестселър Cooper и сега вече можем да открием компактния хечбек в конфигуратора на марката в България. От там разбираме и цените му които започват от 62 900 лева за Cooper E в ниво на оборудване Essential.

Това, което различава най-много новото поколение от предходните може да се види в задната част на колата. Докато предницата е сериозно модернизирана, но всички елементи от нея показват, че това е Mini, то задните светлини на колата са съвсем различни. И при новото поколение в предната част доминират иконичните кръгли фарове и характерната радиаторна решетка. Заедно те оформят характерното за марката лице. Новата осмоъгълна предна решетка с филигранен контур още по-силно дефинира предната част в сравнение с шестоъгълната решетка при предишния модел.

Задвижването се осигурява от електромотор с мощност 135 кВт/184 к.с. при Cooper E, който развива максимален въртящ момент от 290 Нм и ускорява автомобила от 0 до 100 км/ч за 7.3 секунди. По-наточената модификация Cooper SE разполага с още по-впечатляваща мощност - 160 кВт/218 к.с. и максимален въртящ момент 330 Нм, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.7 секунди.

Пробегът по тестовия цикъл WLTP е 305 км за Cooper E, който се осигурява от високоволтова батерия с капацитет 40.7 кВтч. При Mini Cooper SE благодарение на капацитета от 64.2 кВтч пробегът достига до малко над 400 км.

В зависимост от нивото на оборудване и двигателят, който изберете, цените варират в диапазона до 88 848 лева за хечбек с по-мощния електромотор и оборудване John Cooper Works. Допълнително може да изберете цвят, джанти или други екстри, които да повишат цената.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тизе

    16 0 Отговор
    Стария изглежда по- добре...
    Но това е масова тенденция за новите модели
  • 2 Всичко в кеш...иначе НЕ!

    1 5 Отговор
    Нема тромба, джИкузи и касетофоната я не виждам дей...ми, нищЪ гУ!
  • 3 Субар

    9 1 Отговор
    Колко тежи това "мини"?
    Два тона?
    Или повече?
  • 4 Мария

    16 3 Отговор
    Браво ! Нищо пари - за двувратка ! Ще се харчи като топъл хляб - ама друг път !
  • 5 Китайски

    8 0 Отговор
    Баклюк
  • 6 Турбоинжекцион

    9 1 Отговор
    Много ще се минете с това чудо.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българин

    1 0 Отговор
    За 60000лв. пробег от 30км.Това е смешно.През 2019г. си купих ново Рено Клио дизел, с един резервоар от 45л. минавам над 1000км.Колата закупих за 24000лв.