16 Ноември, 2023 14:15 3 768 10

Вижте колко струва у нас най-голямото Mini в историята

  • mini-
  • cooper-
  • countryman

Countryman пристига с електрическо и конвенционално задвижване

Вижте колко струва у нас най-голямото Mini в историята - 1

Освен Cooper за който ви разказахме по-рано, част от събитието бе и Countryman, който официално е най-голямото Mini правено някога. За разлика от малкия хечбек, тук ще видим и конвенционално задвижване, както и изцяло електрически модел. Mini Countryman E e с мощност 150 кВт /204 к.с. и въртящ момент от 250 Нм, като с едно зареждане на батерията може да измине до 462 километра. По-наточената версия на Countryman, обозначена с индекса SE ALL4, разполага с мощност от 230 кВт / 313 к.с. и има впечатляващ въртящ момент от 494 Нм. Този вариант постига пробег от 433 км.

Вижте колко струва у нас най-голямото Mini в историята

Налични ще бъдат и двигатели с дизелово или бензиново гориво, като най-мощният John Cooper Works може да се похвали с 2.0-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор, който генерира 312 к.с. в американската версия или 300 к.с. в Европа. Въртящият момент е ограничен на 400 нютон метра, а спринтът до 100 км/ч се преодолява за 5,4 секунди. Цените при Countryman стартират от 74 650 лева за модификация Essential Style с бензинов двигател със 170 конски сили и достигат до 104 900 лева за най-наточената версия JCW.

Вижте колко струва у нас най-голямото Mini в историята

По отношение на интериора най-голямото Mini може да се похвали с факта, че водачът и пътникът до него се наслаждават на близо 3 см по-голяма широчина в областта на раменете и лактите, което значително повишава комфорта. Мястото на раменете на задната седалка също е увеличено с 2.5 см.

Вижте колко струва у нас най-голямото Mini в историята

И още нещо, което е съществено за практичния и същевременно минималистично луксозен салон на новия Countryman. Надлъжното положение на задната седалка може да бъде регулирано с цели 13 см. Това в зависимост от нуждите и желанията осигурява особено комфортно пространство за краката на пасажерите отзад или допълнителна вместимост на багажното отделение.

Вижте колко струва у нас най-голямото Mini в историята

Отпред, подобно на хечбека, доминира новият кръгъл LSD дисплей. Също като кръглия инструмент на предишния модел, новата централна конзола доминира в интериора, но този път не само с формата си, а и с разнообразните си функции. MINI Interaction Unit като комбиниран инструмент е едновременно център за изживявания и комфорт. През него, благодарение на MINI Operating System 9 всички автомобилни функции могат да бъдат управлявани интуитивно чрез докосване или гласови команди.

@mobile.bg_official Премиера на Mini Cooper & Countryman в България #mini #minicooper #countryman #mobilebg ♬ original sound - mobile.bg Official


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нищо общо

    16 3 Отговор
    С Мини е вече това изчадие,За две седмици:четвърта статия за него.Нещо ми намирисва на платени статии.
  • 2 Иво

    14 2 Отговор
    Смешници
  • 3 забелязахте ли вече

    21 2 Отговор
    Това ""найголямото Мини"" вече порасна и надмина наймалкия Рейндж Роувър......... Има нещо перверзно в тая история!!?!!
  • 4 Ууууууу

    17 2 Отговор
    Голямо и грозно! На всичкото отгоре и електрическо!
  • 5 Мхм

    11 0 Отговор
    Идеята за мини е евтина градска кола това тука е
  • 6 Българин

    10 1 Отговор
    74000лв?
  • 7 Селянин

    7 1 Отговор
    Първо кат ода у гората нема дека го включим се пълни със светкавици. Второто че у багажника нема се намести едно прасе. И третото е че от 75,000 до 120, 000 може цял живот си правим гъди гъди по поляните. Нема дека да запръжиш петалата. Каруца бате с кон, или магаре, та кат го вирнат се потсещаш и ти
  • 8 Трабант лимузина

    8 1 Отговор
    Най-голямото мини е нещо като най-високото джудже сигурно.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.