10 Декември, 2013 11:22 5 715 6

BMW подготвя 11 модела с предно предаване

  • bmw-
  • mini-
  • ukl1-
  • active tourer-
  • иан робъртсън

Маркетинговият директор BMW Иан Робъртсън потвърди информацията, че баварците разработват богато разнообразие от автомобили с предно предаване, построени на платформата UKL1. От първоначално предложените 20 модела са одобрени 11, но въпреки това броят им остава внушителен за производител, който доскоро отричаше тотално предните задвижващи колела.

Новото MINI е първото попълнение в гамата, а догодина започват продажбите на трицилиндровото BMW Active Tourer, построено на същата платформа. Според Робъртсън серийната версия няма да се отличава особено от прототипа.

Баварците замислят още 8 нови MINI-та, сред които три- и петврати хечбекове и наследници на Cabriolet, Clubman, Countryman и Paceman. Нов компактен конкурент ще замени недотам успешните Roadster и Coupe. За китайския пазар пък са планирани микрован и седан.

BMW-тата с предно предаване ще бъдат пет- и седемместна версия на 2er Active Tourer MPV и компактен кросоувър с по-скромни габарити от Х1, който ще се бори с бъдещото Audi Q1. За пръв път от 60-те години на миналия век компанията ще се пробва и в субкомпактния клас с градско мини с размерите на Audi A1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 триста итридесети

    4 2 Отговор
    Да правят каквото си искат, само шестака на задно да не пипат.
  • 2 Peter P

    1 2 Отговор
    Това на снимката БМВ Ярис хибрид ли е?
  • 3 Киро Стоев

    5 3 Отговор
    БМВ трябва да си повишат качеството а не да пускат още боклуци

    Коментиран от #6

  • 4 Easy ryder

    2 5 Отговор
    Увеличават гамата на боклуците си с още 11 модела.
    Браво само така.
  • 5 PROFESIONALISTA

    2 1 Отговор
    Още едно доказателство, че се прави не това, което е добро, а това което се търси.И че думата "традиция", вече не значи нищо. И че ситуацията се диктува от пазара, пазара пък се определя от платежоспособните клиенти, а те пък се интересуват най-вече от цена,разход и все още- от някакви стари лавр, произлизащи от старата слава на определена марка коли...
  • 6 Shmeker

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Киро Стоев":

    Какво им е на качеството бе колега? Ако си караш колата във фирмен сервиз никога няма да имаш проблеми с тая марка. Дълговечността на моделите също е добра.

    Колкото до предното - предпочитам комби на предно за семейна кола. Задното - за кола за кеф няма равно