Last news in Fakti

10 Декември, 2023 12:15 10 205 14

Спад в цените на употребяваните автомобили

  • употребявани автомобили-
  • цени-
  • европа

Статистиката е за пазара в ЕС като цяло

Спад в цените на употребяваните автомобили - 1

Един интересен аналиц показва, че спрямо миналата година цените на употребяваните автомобили на пазара в ЕС са паднали с 6.5%, като индексът се е променил от 156.7 през ноември 2022 г. на 146.6 през ноември 2023 година.

Цените от началото на годината остават сравнително стабилни, с лек спад от 1.8% от януари до ноември. Данните за индекса от миналия месец обаче показват най-ниското ценово ниво (146.6), регистрирано тази година.

Спад в цените на употребяваните автомобили

Ценовият индекс AUTO1 показва месечната промяна на цените на употребяваните автомобили в Европа. Той се определя на базата на анализ на повече от 3.6 милиона продажби на автомобили с пробег в цяла Европа.

Началната точка за този индекс е януари 2015 година, като тогава е поставена базова стойност 100, спрямо която се определят всички следващи стойности. Тенденцията, според аналицатори, е да започнат отново да се покачват. Вижте и как се движи този индекс от 2015 до момента, като под годините са показани отделните индекси за всеки месец от годината.

Спад в цените на употребяваните автомобили


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен-_ Язовец

    69 13 Отговор
    За българина нов автомобил е 15 годишен на който не му работи климатика

    Коментиран от #4, #6, #12

  • 2 ИВАН

    23 21 Отговор
    Навсякъде джендърите се освобождават от дизелите и тенденцията за дизелите, а и за бензинките е яко поевтиняване, докарването им ще поскъпва, а и печалбата на търговеца - това са основните пера в цената
  • 3 Въртачи

    38 2 Отговор
    На километражи
  • 4 БеГемот

    34 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен-_ Язовец":

    Няма значение на колко години е колата важното е да е голяма! хахаха...малки хора в големи коли ....това е положението ...под мене има един мишок кара жип Волво поне на двайсет години целият надраскан отстрани а на капака и ама две буквиDP надраскани какво значи не се сещам ...обаче гледа като вип персона ..
  • 5 Хъм...,така ли...?!

    46 3 Отговор
    ,,Един интересен аналиц..."
    А аз правя...- ,,аналиц",че рядко имате грамотно издържана статия,без правописни и стилистични грешки...!
  • 6 Така е!

    47 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен-_ Язовец":

    И всички викат :
    Купих си ,,нова" кола...!Климатика и не работи,ама от автокъщата ми казаха,че си работел и само трябва да се дозареди с фреон...!
  • 7 патето Яки

    52 1 Отговор
    За 10-15 години колите на старо поскъпнаха двойно, първо ремонтираш всевъзможни проблеми и тогава гордо караш
  • 8 Дончев кар

    8 0 Отговор
    В Добрич съм патентовал нова екстра: Работещ климатик и това е фрии
  • 9 Айде бе...

    17 1 Отговор
    Джамбазите нали казваха, че нямало и били кът... Надуха цените и им се отвисяха бангиите по моргите, дето им казват автокъщи....
  • 10 Трайчо

    11 0 Отговор
    Сигурно, в момента мога да продам кола си купена преди две години с близо 4хил. лева отгоре... Но какво ще купя отново? Изобщо не са паднали цените. Кола на 6-8г. в средата на 2021, в момента вече 8-10г. са по-високи. ФАКТ.
  • 11 антрашпиц

    4 7 Отговор
    Със тези 500 лева данък дето го приеха за нов внос незнам нещо тук да е поевтиняло.Аз лично моя Туран го продавам ,ама няма да чупя от цената - все пак потенциалния бъдещ собственик няма да плаща за регистрация еко такса и първоначален данък......това са си над 1200-300 лева все пак ...
  • 12 Нормален

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен-_ Язовец":

    За българина е така, защото бай Ганьо робува на марки. 100 пъти Ганьо ще предпочете 15 годишен Мерцедес пред 5 годишно Рено.
  • 13 Това е фейк

    5 0 Отговор
    Как да поевтинеят колите втора употреба, като новите коли поскъпнаха между 20—40 процента от три години насам. Нова кола вече е непосилно да изплащаш дори при нас в Англия. Същото е и в Германия, Швейцария, Испания и къде ли още не. И друго което е много важно, за нова кола се чака до една година, че и повече. Наскоро мой приятел в България си закупи Шкода някаква си и единствената далавера му е, че цената при поръчката и чакане от 18 месеца, сега ако я поръча с 13 процента ще е по скъпа. Или колкото по скъпи нови коли, толкова по скъпи и употребяваните. Просто правило. Кой ще си продаде евтино старата кола, а ще купи почти два пъти по скъпа нова.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.