Last news in Fakti

22 Декември, 2023 10:35 1 991 2

Норвегия може да вкара всички Model S и Model X в сервизите

  • tesla-
  • model s-
  • model x-
  • model y

Собствениците на тези модели твърдят, че носачите им са дефектни

Норвегия може да вкара всички Model S и Model X в сервизите - 1

Норвежките власти официално обявиха, че се провежда проверка на оплаквания на клиенти относно потенциално дефектни компоненти на окачването в автомобилите Tesla. Този ход идва след неотдавнашните доклади, в които се изтъкват проблеми с качеството на автомобилите Tesla.

Норвежката администрация по обществените пътища (NPRA) започна разследването през септември 2022 г., предизвикано от поредица оплаквания от клиенти на Tesla. В тези оплаквания се твърди за преждевременни повреди на долните задни носачи в автомобилите Tesla Model S и X, като инцидентите са се случвали, докато автомобилите са били в движение.

Собственик на Tesla, който e подал жалба, разгледана от Reuters, описва ситуация, при която "счупеният носач" представлява пряка опасност за движението. Множество собственици на Tesla съобщиха за подобни проблеми, като призоваха NPRA да предприеме проактивни мерки за отстраняване на докладваните дефекти.

Бивши ръководители на сервизи и техници от Норвегия разкриха пред Reuters, че често са се сблъсквали с недоволни клиенти, които са се сблъсквали с повреди на носачите. Предизвикателството да ремонтират тези компоненти е станало особено тежко, като се твърди, че през 2017 г. Tesla ги е инструктирала да прехвърлят разходите за подмяна на частите върху клиентите. Това включвало приписване на повредите на неправилно шофиране или други фактори, като по този начин автомобилният производител се освобождавал от гаранционна отговорност.

Понастоящем Tesla води спорове с регулаторните органи, като твърди, че подобни повреди са или редки, или са резултат от неправилно поведение на водача. Норвежката администрация за обществени пътища (NPRA) трябва да вземе решение по този въпрос до 25 декември след последната среща с Tesla тази седмица. NPRA може да приключи разследването, без да препоръча каквито и да било действия, или може да призове за изтегляне, което потенциално да засегне всички автомобили Model S и X в страната.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    11 0 Отговор
    Бракувай!
  • 2 Отдавна казвам

    6 0 Отговор
    Да правиш електромотори, и да правиш автомобили, са различни неща !