Last news in Fakti

22 Декември, 2023 15:34 2 499 9

Ford пусна най-мощния пикап на рама в света

  • ford-
  • f-150-
  • raptor r

F-150 Raptor R е оборудван с форсиран 5.2-литров V8 двигател с компресор от Shelby GT500

Ford пусна най-мощния пикап на рама в света - 1

Гамата Ford F-150 2024 беше допълнена от най-наточената версия Raptor R. Спортният пикап претърпя планирана модернизация след стандартния вариант. Подробности за колата бяха разкрити на официалния сайт на Ford .

Новият Ford F-150 Raptor R е запазил форсирания 5.2-литров V8 двигател с компресор от Shelby GT500, но мощността му е увеличена до 720 к.с. Сега това е най-мощният сериен бензинов пикап в света.

Ford пусна най-мощния пикап на рама в света

Само електрическите Tesla Cybertruck и Rivian R1T са по-производителни, но те не са на рама. Максималният въртящ момент остава непроменен - ​​868 Нм. Ускорението до 100 км/ч става за по-малко от 4 секунди, като моментът се предава на четирите колела посредством 10-степенна автоматична скоростна кутия.

Както и преди, пикапът Ford F-150 Raptor R е подготвен и за сериозен офроуд. Има подсилено окачване, увеличен просвет, офроуд гуми 37 цола и защита на дъното. Оборудването включва офроуд круиз контрол Trail Control и режими за различни видове пътни настилки.

Можете да различите новия Ford F-150 Raptor R по променените фарове, радиаторна решетка и предна броня. В салона вече е налична иновационна проекция на предното стъкло. Цената на пикапа е от $111 550.

Ford пусна най-мощния пикап на рама в света


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аферим ,ашкулсум, машала

    8 1 Отговор
    на деди убабата машина кога ше дойдат до Калгари да заменим стария раптор ..
  • 2 Смех

    3 0 Отговор
    Нещо амарок какво
  • 3 Газо

    4 5 Отговор
    Има ли теглич отзад за цистерната с гориво да си я карат?
  • 4 Джакомо

    6 1 Отговор
    Ето алтернатива, на всички мрънкачи който са събрали по 100 бона в $ , но мрънкат че Сайбъра им е много скъп пък отгоре на всичко върви на ток, сега могат да си купят аналогична машини която не е на ток.

    Коментиран от #7, #8

  • 5 гост

    1 2 Отговор
    сайбъртрака на тесла го пребива като 2 и 2 =4 !!!! хах

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Доктора

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    В какво?
    В ускорение на 98 метра?
    В липсата на практичност?
    В опасната ненадеждност?
    В ужастното качество на сглобката?
    В това, че нито може да се товари като пикап, нито да тегли като такъв, нито да се движи извън пътя като такъв ли?
  • 7 Доктора

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Джакомо":

    Това поне е истински пикап и работи в реалния свят...
  • 8 Бачо Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Джакомо":

    Че те си купуват, няма теб да питат. Форд продава по над милион бройки Ф-серия пикапи ВСЯКА година. Десетки милиони продадени общо, единствено Корола има повече и то го надмина преди няколко години....
    Ф150 Раптор преди няколко години както е от магазина със сменени амортисьори на Фокс Про отиде на ход до Baja 1000, стана трети и се върна на ход. Ако нямаш на идея какво е Baja 1000 значи няма смисъл въобще да ти се обяснява...
    Къде си тръгнал въобще с оня кютук, дето вече всеки ден се излага по медиите с нещо... Една тойотка го удари сайбъркютука и единственият ранен беше шофьорът на теслЪтЪ .... Смях.... Оф роуд възможностите му са пълна скръб, което пак лъсна преди няколко седмици... Въобще е грозно недоразумение, което реално за нищо не става, освен разни тиквеници да ходят до Старбъкс...
  • 9 Бачо Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Никога не е ставало 😂😂😂😂😂 Помниш ли като бяха взели най-слабия Ф150 само със задно, за да си рекламират недоразумението, в tug war? Голяма излагация.... Тогава въобще нямаше Раптор със 700+ кс и пак не смееха, взеха слабия, дето има 1/3 от конете на сайбъркютука.... Нормалният Раптор ще те отвее по дюните като салфетка.... Само трофи тръковете скачат повече, а те са по милион и са специално направени за тая работа...
    Въобще се скрий, смешник...